24 Jejaka Malaysia Bertanding Merebut Gelaran Mr World 2022

Dengan pengumuman rasmi 24 finalis dalam pertandingan Mr. World Malaysia 2022, yang dikendalikan oleh Universal Music Malaysia, pencarian lelaki idaman Malaysia telah bermula secara rasmi (UM).

Di bawah arahan Celebrity360, sebuah agensi pengurusan bakat UM, pertandingan ini bertujuan untuk mencari bakat baharu dan mempelbagaikan kumpulan bakat. Pemenang kemudiannya akan mewakili Malaysia ke pertandingan antarabangsa berprestij Mr. World 2022, yang dijangka berlangsung di United Kingdom pada akhir tahun ini.

“Kami sangat teruja memperkenalkan barisan peserta tahun ini yang muda dan berbakat daripada pelbagai  latar  belakang  yang  mewakili  hampir  semua  negeri  di  Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Universal Music Malaysia berharap melalui projek seperti Mr  World  Malaysia,  kami  dapat  mengukuhkan  lagi  portfolio  bakat  kami  di  samping mengembangkan segmen yang berbeza selain nyanyian dan lakonan,” kata Kim Lim, Pengarah Urusan, Universal Music Malaysia.

Media dan pengkritik industri pertandingan ratu cantik bertemu 24 lelaki yang akan bersaing merebut gelaran berprestij ini pada majlis pengenalan sidang media yang diadakan di citizenM Kuala Lumpur Bukit Bintang. Lelaki ini mempunyai pelbagai latar belakang profesional, termasuk pelakon, tukang masak, usahawan, doktor, doktor gigi, ahli farmasi pakar, barista, jurulatih kecergasan dan banyak lagi.

Hadirin lain termasuk penaja utama Mr. World Malaysia 2022, termasuk JD Sports, Lingtea, Living Young Aesthetics dan Cookx. Rakan kongsi termasuk Number76 (salun rambut), MakeUp Miracle (artis solek) dan Star Fitness (pusat kecergasan).

24 Finalis Mr World 2022

Kim juga berkata, “Kami amat berbesar hati mengalu-alukan penaja serta rakan kongsi untuk bersama kami dalam menjayakan acara yang sangat unik ini dan terus mendokong bakat baharu yang bakal membawa nama Malaysia bersama jenama tempatan ke pentas dunia kelak.”

Orang ramai dijemput ke acara bermesyuarat dengan kesemua 24 peserta akhir pada 28 Ogos di Pavilion Bukit Jalil, di mana pelbagai aktiviti akan dianjurkan dan berpeluang memenangi tiket ke acara gala akhir yang ditetapkan pada September.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k