AEON BERKOLABORASI DENGAN OMAR & HANA PERKENALKAN LIMA PILIHAN ONIGIRI UNTUK KANAK-KANAK

Untuk mencipta perisa onigiri baharu, AEON bekerjasama dengan kumpulan kartun Omar dan Hana, yang terkenal di kalangan anak muda dengan bahan video Islamiknya. Acara itu berlangsung di AEON Mall di Shah Alam, Selangor.

Watak Omar & Hana mewakili lima citarasa yang berbeza dalam pasaran kanak-kanak. Omar mewakili kacang merah, Hana mewakili Choco Peanut, Sara mewakili kentang dengan mayonis (Potato Mayo), Yuki mewakili tuna dengan mayonis (Tuna Mayo), dan Indra mewakili ketam dengan mayonis (Crab Mayo) (Kani Mayo).

Sunny Setiawan, AEON CO. (M) Pegawai Operasi BHDChief .; Dr Kasuma Satria, AEON CO. (M) Pegawai Sumber Manusia BHDChief .; Sinan Ismail, Ketua Pegawai Eksekutif & Pengasas Durian Digital; dan Izrol Izuddin Ahmad, Pengurusan IP Tempatan Astro & Pembangunan Perniagaan turut bertandang ke majlis itu.

Menurut Sunny Setiawan, “Kami bersyukur kerana dapat bekerjasama dengan kumpulan animasi terkenal Omar & Hana untuk memasarkan rangkaian onigiri dengan perisa terbaharu kami. Usaha sama ini merupakan salah satu langkah AEON untuk menggiatkan pembangunan produk asimilasi Malaysia-Jepun dan kami yakin produk ini mampu mendapat sambutan yang baik dari para pelanggan AEON dan peminat Omar & Hana sendiri,”

Produk untuk menghasilkan Onigiri dipilih sebagai pemangkin interaksi ini bagi menyemai budaya pemakanan yang sihat dan berkhasiat dalam kalangan kanak-kanak Malaysia. Onigiri snek Jepun adalah cepat dan mengenyangkan. Akibatnya, AEON cuba menyebarkan corak dan budaya pemakanan sihat ini ke seluruh Amerika Syarikat.

‘Kami ingin jadikan AEON sebagai duta kecil Jepun di Malaysia yang dapat memperkenalkan dengan lebih dekat budaya positif masyarakat Jepun. Produk yang akan dihaslkan oleh AEON Delicatessen ini juga adalah disahkan halal oleh JAKIM.’ ujar beliau lagi.

Kehadiran maskot Omar dan Hana, yang mempromosikan barisan onigiri serta menyertai kuiz bersama pengunjung, menyumbang kepada kemeriahan acara tersebut. Omar dan Hana mempersembahkan lagu onigiri untuk tetamu serta tayangan perdana video.

Menurut Sinan Ismail pula, “Bagi melaksanakan kerjasama ini, kami ingin memperkenalkan makanan yang berkhasiat dan senang dimakan oleh kanak-kanak. Kami yakin onigiri adalah produk yang paling tepat. Ianya berasal dari Jepun dan merupakan antara makanan yang amat digemari waktu kini,”

“Kami juga berasa amat bertuah dapat berkolaborasi dengan pihak AEON, sebuah syarikat yang mempunyai rangkaian pasar raya yang luas. Melalui rangkaian ini, sudah tentu onigiri Omar & Hana dapat dinikmati oleh ramai pelanggan di seluruh negara, bukan sahaja kanak-kanak, malah orang dewasa.” ujar beliau.

Hubungan ini sejajar dengan usaha AEON untuk mencapai Matlamat Pembangunan Mampan PBB 8: Pekerjaan Baik dan Pertumbuhan Ekonomi, yang menumpukan pada menggalakkan pertumbuhan ekonomi yang inklusif dan mampan serta pekerjaan yang inklusif, baik dan produktif untuk semua.

CATEGORIES
TAGS
2.7k
Whatsapp40.8k