Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/beritahari/domains/beritaharian.my/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

ANITA Nation Ride Kibaran Jalur Gemilang Ogos 2022 disempurnakan oleh YBM Tengku Razaleigh Hamzah

 

Yang Berhormat Mulia Tengku Razaleigh Tengku Mohd Hamzah adalah mantan Menteri Kewangan Malaysia (1976-1984) dan Menteri Perdangangan dan Industri (1984-1987).

Beliau pernah memegang jawatan sebagai Pengerusi Bank Dunia dan IMF, Bank Pembangunan Asia (Asian Development Bank) dan Bank Pembangunan Islam (Islamic Development Bank).

Tengku Razaleigh Hamzah juga merupakan pengasas kepada Petronas (Petroliam Nasional Berhad). Beliau telah dilantik sebagai Pengerusi merangkap Ketua Pegawai Eksekutif oleh Tun Abdul Razak semasa berkhidmat di Petronas.

Beliau merupakan ahli parlimen di Gua Musang dan Ketua UMNO di tanah jajahan tersebut. Program kembara jalur gemilang ini mendapat kerjasama dan sokongan penuh daripada YBM Tengku Razaleigh Hamzah dengan aktiviti kemasyarakatan kembara jelajah kemanusiaan yang akan bermula pada 18 Ogos dan berakhir pada 25 Ogos 2022. di seluruh Malaysia. Antara lokasi yang akan dituju ialah Gua Musang, Perak, Selangor, Pahang dan sebagainya.

YBM Tengku Razaleigh merasmikan konvoi kibaran jalur gemilang ini dimulai dengan acara pelepasan disempurnakan di kediaman rasminya di Jalan Langgak Golf, Kuala Lumpur. Seterusnya, konvoi akan berlepas bagi acara di Gua Musang pada 19 Ogos ini.

Acara ini disempurnakan oleh YB Haji Mohd Syahbuddin bin Hashim (Ahli Dewan Undangan Negeri Galas), YB Haji Ab Aziz bin Yusoff (Ahli Dewan Undangan Negeri Nenggiri), YB Haji Amran bin Ariffin (Ahli Dewan Undangan Negeri Paloh).

Pelbagai aktiviti yang akan dianjurkan di Gua Musang ini iaitu Aktiviti Sumbangan Warga Asnaf Veteran Angkatan Tentera dengan sumbangan bantuan barangan keperluan. Antara aktiviti lainnya ialah diadakan lawatan ke tempat-tempat menarik dan bersejarah di Gua Musang dan menikmati pelbagai jenis masakan warisan yang terbaik di sana sambil menikmati panorama indah di Gua Neon dan di Gua Musang.

Selain daripada itu, rombongan Anita Nation Ride yang bertemakan kempen ‘Safe Ride Go Green’ akan turut membaw bantuan kemanusiaan menerokai kawasan menarik dan bersejarah di Gua Musang. Antara tempat yang dilawati ialah Gua Neon dan Gua Musang sambil menikmati berbagai menu makanan di Gua Musang.

Peserta konvoi juga terlibat dalam acara bersama para pelajar di Sekolah Kebangsaan Seberang Keluarga Malaysia bagi sambutan bulan kebangsaan dengan aktiviti yang memberikan motivasi bersama pelajar di sekolah ini. Acara jelajah ini akan berakhir pada 25 Ogos di Jazz Ampang 103 di Ampang yang dirasmikan oleh Dato’ Nik Ahmad Azmi bin Nik Md. Daud dengan aktiviti sambutan bersama pengunjung dan kumpulan motosikal dan persembahan hiburan.

CATEGORIES
TAGS
2.7k
Whatsapp40.8k