Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/beritahari/domains/beritaharian.my/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

AWANG BPR PILIH AURANZEB UNTUK ‘TIADA GANTI CINTA INI’

‘Tiada Ganti Cinta Ini,’ single pertama Auranzeb, telah dikeluarkan. Nama penuhnya ialah Muhammad Auranzeb Bin Berembi. Single itu digubah oleh komposer terkenal, Awang BPR, manakala liriknya ditulis oleh Keon dan diterbitkan serta diedarkan oleh Luncai Emas SDN BHD.

Siapa sangka penggal baharu berusia 19 tahun boleh memiliki bakat nyanyian yang luar biasa seperti pengguna lagu. “Semasa di studio dia (Auranzeb) tidak mempunyai banyak masalah dalam nyanyian. Auranzeb merupakan artis terbaru bagi saya pada tahun ini yang mana saya telah menciptakan sebuah lagu ballad rock dan lirik ny berkonsepkan kerohanian yang ditulis oleh Keon,” ulas Awang BPR.

Awang BPR dah banyak buat lagu hit untuk artis lain seperti Mimpi Dalam Mimpi (Damasutra), Subur Harum Di Hati (Bumiputera Rockers), dan banyak lagi.

Susunan muzik asalnya dibuat oleh allahyarham Tony Iskandar (Spider sebelum arwah meninggal dunia Jun 2021 akibat serangan jantung, menurut awang bpr lagi. Malio kemudian meneruskan susunan muziknya.

Luncai Emas telah berbincang bersama dengan Awang BPR selaku produser yang akan merakamkan single ini dengan bakat baru. “Saya bertemu pendatang baru iaitu Auranzeb, dan untuk itu kami telah ujibakat beliau dan bersetuju untuk ambil sebag ai penyanyi” – kata Awang lagi.

Single ini dirakamkan di Quantize Studio, dan alhamdulillah dengan susunan muzik yang baru dah siap sepenuhnya.

Auranzeb seorang penduduk seremban menyatakan keinginan untuk menjadi dunia nyanyian kerana menyukai muzik khas muzik dari 1980-an dan 1990-an. . “Muzik sebegini mampu menangkap perasaan generasi seperti saya dan senang diingati’ ulas Auranzeb

‘Saya berasa seronok apabila dipertanggungjawabkan untuk nyanyi lagu ini apatah lagi kedua pencipta lagu & penulis lirik ini adalah pengkarya yang ternama saya tiada idola yang spesifik tapi amat menginspirasikan kumpulan rock ternama seperti Wings, Search, May & BPR.’- tambah Auranzeb.

Lagu ini sebenarnya diilhamkan oleh surah terkenal yang mengingatkan kepentingan masa yang tidak akan diulang lagi, menurut penulis lirik Keon. Jangan kalah sambil melancong melalui perjalanan yang dipenuhi duri hidup kita. Hanya kesabaran dan nasihat sambil sambil akan membawa kita ke tempat yang betul.

Lagu Auranzeb, “Tiada Ganti Cinta Ini,” akan dikeluarkan terlebih dahulu di Youtube Channel Luncai Emas dengan video muzik. Audio rasmi akan tersedia di semua platfors digital bermula 27 mei.

Pihak Luncai Emas mengharapkan agar penyanyi baru ini mendapat sambutan dari semua pendengar terutamanya generasi muda dan rakan media mereka.

 

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k