Bazaar Ramadhan Rasa Kasih Aidilfitri oleh Jati Pecah Rekod Kehadiran

Kerjasama Malaysia Grand Bazaar (MGB), bersama ecoBrown’s, AirAsia SANTAN, KHIND, CHJ Motors dan Gracshaw telah menarik perhatian ramai pada hari pertama pelancarannya untuk acara yang berlangsung selama 16 hari itu, menjadi viral di media sosial.

Pembeli dari Lembah Klang, pelawat dari negeri-negeri lain dan juga pelancong mengambil kesempatan dengan pemasangan hasil seni retro dan kilauan lampu untuk kandungan media sosial mereka sambil mengunjungi lebih 60 gerai pilihan khas yang menawarkan kepelbagaian makanan dan minuman untuk berbuka puasa berserta juadah Raya, barangan runcit, hasil seni dan kraf, koleksi busana raya untuk seisi keluarga, peralatan rumah dan banyak lagi jenama tempatan yang viral dan dipercayai.

Ramai selebriti yang turut membeli-belah di Bazaar Ramadhan Rasa Kasih Aidilfitri termasuklah Sazzy Falak, Bella Astillah, dan Maryam & Ryzal Ibrahim yang terkenal kerana durian Kimchi TV.

Jati yang ditubuhkan sejak 1993 itu terkenal sebagai salah satu pengisar dan pemborong beras terkemuka negara yang memfokuskan kepada produk berasaskan beras termasuk edisi terbaharu mereka yang lebih sihat iaitu Siri Jati Signature Pusa Finest Basmathi, iaitu Basmathi 1121, Original dan Basmathi 1509.

Bazaar Ramadhan Rasa Kasih Aidilfitri akan berlangsung di Malaysian Grand Bazaar yang bermula pada hari ini 9 April hingga 24 April selama 16 hari, dari 10 pagi hingga 10 malam. Ia adalah bazaar yang harus dikunjungi pada tahun 2022, dengan begitu banyak tawaran berserta pelbagai aktiviti, peraduan, giveaway, permainan dan banyak lagi dengan menyokong jenama Malaysia. Jadilah rakyat Malaysia yang sejati, sokong jenama tempatan. Mulakan di sini!” ujarnya.

Setiap pengunjung akan menerima beg cenderahati dengan produk Jati Signature dan produk ecoBrown’s serta baucar dengan hanya melengkapkan ‘treasure hunt’ gerai-gerai di bazaar, tiada pembelian diperlukan. Terdapat juga pemberian sampul Raya eksklusif untuk setiap pengumpul yang pasti akan menambah koleksi mereka.

Sazzy Falak sangat gembira dan suka dengan suasana, kemudahan, keselesaan, pilihan dan tawaran tempatan yang disediakan. Malah, banyak jenama tempatan yang viral di satu tempat dan pelanggan boleh melakukan pembelian terus kerana raya tidak lama lagi. ucapan syabas kepada jati kerana menyokong dan memberikan ruang keapda usahawan tempatan untuk menyinar.

Bella Astilah teruja dengan apa yang ditawarkan termsuklah biskut dan hadiah untuk keluarga dan rakannya di kampung halaman. “Ianya sangat selesa untuk membeli belah disini, dan ia adalah tempat uang sesuai untuk mencipta kandungan untuk Ramadhan dan Raya” katanya.

Maryam dan Ryzal Ibrahim, pasangan Korea-Malaysia yang terkenal kerana Durian Kimchi TV sedang sibuk di gerai Jati memilih pelbagai jenis nasi untuk resipi gabungan Ramadhan dan Raya untuk saluran YouTube mereka. “Kualiti dan pilihan beras dari Jati sangat mengagumkan. Ia akan berfungsi dengan baik dengan resipi Korea, Malaysia dan fusion. Ini adalah bazaar Ramadhan berskala besar yang pertama untuk saya, malah ia lebih baik daripada apa yang saya jangkakan. Suasananya begitu meriah dan membangkitkan suasana kampung,” kongsi Maryam dan Ryzal

Parkir adalah percuma di Bukit Bintang City Centre untuk para pembeli Rasa Kasih Aidilfitri.

Terdapat banyak peraduan seperti peraduan Tangkap Gambar & Menang yang menawarkan hadiah mingguan Khind Intelligence Cooker bernilai RM148, dan Jati Signature Pusa Finest Basmathi Rice (2kg) bernilai RM25.50 dengan hanya mengambil gambar di acara tersebut dan menyiarkannya ke laman sosial anda menggunakan tanda pagar #JatiMalaysia #MGB #JATIxMGB. Buat gaya terbaik anda, klik, siarkan dan anda boleh menjadi salah seorang daripada pemenang bertuah!

Peraduan Beli & Menang memerlukan pembelian dari gerai ecoBrown’s, AirAsia SANTAN, Khind, CHJ Motors atau Gracshaw untuk bertanding bagi hadiah yang merangkumi 3X motosikal berjenama bernilai RM13,000 dan 10X topi keledar motosikal berjenama bernilai RM2,200.

Pengunjung juga berpeluang untuk dihiburkan sepanjang Bazar dengan persembahan dan mengambil bahagian dalam aktiviti sepanjang hari seperti bengkel dan sesi permainan, ia dapat menjanjikan keseronokan untuk setiap ahli keluarga pada semua peringkat umur. Lawatilah Bazaar Ramadhan Rasa Kasih Aidilfitri anjuran Jati yang Insta-worthy daripada 9 April sehingga 24 April, 2022 kerana ia merakam kembali jiwa bazaar Ramadhan dari era pra-pandemik, dilengkapi dengan kawalan, keselamatan, kebersihan dan pematuhan SOP sewaktu fasa endemik.

CATEGORIES
Share This