BMW Group Malaysia memperkukuh tenaga kerja EV dengan Persijilan Pakar Voltan Tinggi BMW

BMW Group Malaysia sedang memupuk pakar berkemahiran tinggi dalam bidang Mobiliti Elektrik melalui program Pensijilan Pakar Voltan Tinggi BMW yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Pensijilan itu juga berfungsi untuk melengkapkan pengambilan elektromobiliti sejak ketibaan kenderaan BMW i terbaharu awal tahun ini. Sejak BMW Group Malaysia pertama kali memperkenalkan BMW i ke negara ini pada tahun 2015, kami telah membayangkan Malaysia di mana mobiliti elektrik diterima sepenuhnya.

Keperluan untuk pakar yang berkelayakan dalam bidang Mobiliti Elektrik dengan sokongan rangkaian pengedar adalah penting untuk persediaan kami untuk pengelektrikan dan pengenalan BMW i di Malaysia. Pakar Voltan Tinggi BMW ialah bakat khusus yang bekerja pada tahap tertinggi pada kenderaan BMWelectric. Dijalankan di Pusat Latihan Serantau BMW Group di Malaysia, pensijilan itu membolehkan servis dan pembaikan kenderaan BMW i yang paling canggih di seluruh dunia.

Pensijilan Pakar Voltan Tinggi BMW ialah tonggak penting dalam menyokong pembangunan ekosistem matang di Malaysia di mana EV boleh berkembang maju. Prospek mestilah sudah menjadi Juruteknik Voltan Tinggi BMW sedia ada, yang mesti menjalani proses pra-pemilihan terlebih dahulu. Selepas itu, mereka menjalani latihan intensif selama 15 hari, dengan syarat lulus dua peperiksaan teori dan empat peperiksaan praktikal.

CATEGORIES

COMMENTS

2.7k
Whatsapp40.8k