BMW Motorrad Malaysia Persembah BMW Motorrad GS Challenge 2022.

Pada acara BMW Motorrad GS Challenge yang julung kali diadakan di Malaysia baru-baru ini, lebih 150 penunggang jelajah dan peminat BMW Motorrad meraikan intipati sebenar GS dengan pengalaman menarik di medan luar jalan yang sukar.

Hans de Visser, Pengarah Urusan BMW Group Malaysia berkongsi, “BMW Motorrad GS Challenge ini mengimbau pertandingan popular kami, International GS Trophy yang mengambil tempat di lokasi-lokasi ekstrem di seluruh dunia. Kami ingin membawakan sekali lagi keterujaan pengembaraan tersebut di Malaysia buat para penunggang GS di sini, susulan acara kelayakan serantau yang kami telah anjurkan pada tahun 2017 untuk memilih wakil-wakil kami bagi pertandingan tersebut. Saya percaya bahawa para peserta kita telah menikmati keseronokan, pengembaraan, dan cabaran menunggang tersebut – yang merupakan ramuan bagi kelahiran jentera GS.”

Beberapa finalis teratas bertanding pada Hari 2 untuk peluang eksklusif untuk mengambil bahagian dalam Jelajah “Follow the Trails” (FTT), komponen acara Trofi BMW GS Antarabangsa di Albania yang akan berlangsung Oktober ini. Peserta dalam cabaran itu menjalani ujian menunggang dan pandu arah serta cabaran individu pada laluan berhalangan luar jalan. Laluan pesaing BMW GS Trophy 2022 Antarabangsa tersedia untuk diikuti oleh pemenang FTT.

Empat peserta telah muncul sebagai pemenang Cabaran BMW Motorrad GS selepas dua hari pertandingan, dan mereka akan ke Albania untuk mengambil bahagian dalam Jelajah FTT khas! Muhairi bin Muhammad, Rosmadi bin Saad, dan Niranjan a/l Visuvalingam dan Elis Suriani binti Johari adalah pemenang.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k