Datin Alyah Genggam Trofi Karaoke Superstar Minggu Kelima!

Penyanyi yang sangat disegani Ameng Spring itu ditewaskan oleh Datin Alyah dengan tiga kemenangan daripada lima bahagiannya pada peringkat kelima pertandingan realiti ala karaoke artis popular baharu, “Karaoke Superstar.”

“Terima kasih kerana menerima saya dengan seadanya. Terima kasih banyak-banyak”, katanya sebagai tanda penghargaan kepada peminat yang datang untuk menyokong.

Episod kelima “Karaoke Superstar” akan terus menampilkan juri Ratu Karok dan Erra Fazira, yang bertindak sebagai juri tetap rancangan itu, serta Dato’ Hattan, penyanyi, pelakon dan penulis lagu terkenal di negara ini.

Penyanyi demo dari Selangor, Nabilah Nasrudin, yang bertanding mewakili kelab peminat Ameng Spring, dan Nick Danial Abdullah, pelajar Perak, yang bertanding mewakili kelab peminat Datin Alyah, telah disatukan pada pusingan pertama. Program Superfans untuk bersaing untuk hadiah pertama. Erra Fazira memuji Nabilah kerana mempunyai “feel” yang hebat dalam persembahan lagu “Butakah Cinta.” Wakil kumpulan peminat Ameng Spring, Nabilah, dianugerahkan kemenangan pertama ini.

“Awak menyanyi dengan takut-takut lah”, tambah Dato’ Hattan kepada Nick Danial selepas melihat persembahannya dalam pusingan ini.

Semasa pusingan seterusnya pertandingan, pemuzik dan ahli kelab peminatnya melakukan duet sebagai sebahagian daripada pusingan Karok Uji. Mempersembahkan lagu asal “Simalakama,” tulisan Vita Alvia, bersama penyokongnya, Datin Alyah memenangi pusingan ini. Persembahan mereka mendapat pujian kedua-dua juri walaupun agak sukar dengan lagu bergenre dangdut.

Ameng Spring dan kelab peminatnya menduduki tempat kedua dengan 11 mata, manakala Datin Alyah dan kelab peminatnya memenangi pusingan ketiga Kuiz Bintang Karok dengan jumlah 17 mata.

Berikutan kejayaan Ameng Spring dalam pusingan seterusnya Mikrofon Misteri, keputusan seri untuk kedua-dua pasukan. Vokalis misteri kumpulan Datin Alyah ialah Azharina, yang menyanyikan lagu “Kisah Hati,” manakala penyanyi bersuara lantang Qody Rani menjadi otak di sebalik tabir kumpulan Ameng Spring dengan nyanyiannya “Bourgenvilla.” Dato’ Hattan dan Erra Fazira memuji Qody kerana nyanyiannya, memperoleh satu mata kumpulannya.

Persembahan mesh up mereka di bahagian Messy Up Star yang juga penentu juara pada minggu kelima ini akan menentukan sejauh mana mereka beraksi dalam pertandingan nyanyian karaoke. Sesal Separuh Nyawa ialah lagu nyanyian Ameng Spring, dan Sampai Hati ialah lagu nyanyian Datin Alyah. Gelaran “Juara Superstar Karaoke Minggu Kelima” diraih oleh Datin Alyah selepas dia menang dalam pusingan ini. Datin Alyah dan penghibur Mikrofon Misteri, Azharina, membuat persembahan duet untuk menamatkan persembahan.

Siapa yang akan menyanyi karaoke dalam pertandingan minggu depan? Saksikan program pertandingan karaoke ini, “Karaoke Superstar,” setiap Ahad jam 9 malam. di saluran Astro Ria (Saluran 104) Untuk pilihan tontonan yang lebih fleksibel, rancangan itu juga tersedia secara eksklusif melalui Atas Permintaan di Astro Box dan aplikasi Astro GO.

Foto dari minggu keenam “karaoke Superstar” disertakan. Kami ingin meminta bantuan sekutu media kami untuk meminta anda menulis tentang program “Karaoke Superstar” ini. Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada media atas sokongan yang meluas.

Sila hubungi Radin (0172171708) atau Atiqah untuk sebarang pertanyaan (0189464899).

CATEGORIES

COMMENTS

2.7k
Whatsapp40.8k