EASYGOLD, BANK ISLAM PENUH PERTAMA YANG MELANCARKAN PLATFORM PELABURAN EMAS BERASASKAN MUDAH ALIH DIGITAL PATUH SYARIAH, DILANCARKAN OLEH BANK MUAMALAT.  

EasiGold, platform pelaburan emas berasaskan mudah alih digital patuh Syariah pertama, dilancarkan oleh Bank Muamalat Malaysia Berhad (Bank Muamalat) dan ACE Capital Growth Sdn Bhd (ACE Capital), membolehkan pelanggan melabur dalam emas dengan mudah, pada bila-bila masa, di mana sahaja, melalui aplikasi mudah alih pada semua peranti mudah alih.

Pelancaran Aplikasi Pelaburan Emas Mudah Alih Patuh Syariah Pertama Bank Muamalat Malaysia Berhad (Bank Muamalat) dan ACE Capital Growth Sdn Bhd (ACE Capital)

Dengan menawarkan harga berperingkat dengan spread serendah 1.5 peratus bergantung kepada keadaan pasaran, Bank Muamalat berharap dapat mempromosikan emas sebagai pilihan pelaburan yang lebih selamat untuk rakyat Malaysia daripada semua lapisan masyarakat. EasiGold ialah produk emas baharu yang melengkapkan perkhidmatan emas sedia ada Bank. Muamalat Gold-i ialah barisan produk pelaburan emas patuh Syariah yang ditawarkan oleh Bank Muamalat.

Khairul Kamarudin, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Bank Muamalat, berkata platform itu sesuai dengan perubahan keutamaan pelanggan untuk kebolehaksesan mudah alih. Bank Muamalat menggunakan teknologi kewangan atau kemahiran fintech ACE Capital untuk menawarkan penyelesaian pengurusan kekayaan Islam yang komprehensif dan unik kepada pelanggannya.

“Bank Muamalat ialah institusi kewangan Islam penuh pertama negara yang menyediakan platform pelaburan emas berasaskan mudah alih digital sepenuhnya,” kata Khairul.

Sidang Media Pelancaran Platform Pelaburan Emas, EasiGold

“Pengalaman pengguna yang mudah membolehkan pengguna mula melabur dalam emas dalam beberapa minit untuk meningkatkan dan mengurus kekayaan mereka,” tambah Khairul.

Pelanggan boleh membeli dan menjual London Bullion Market Association (LMBA) yang diperakui 999.9 emas tulen dalam harga spot masa nyata menggunakan paparan harga emas ‘live’ platform EasiGold. Pelanggan dengan harga ‘beli’ dan ‘jual’ pilihan dan disasarkan dipaparkan dalam ‘makluman harga.’ Satu lagi ciri yang membezakan platform ini ialah keupayaan untuk menukar kepada denominasi fizikal unik 1 gram emas ditempa atau syiling emas 1 atau 5 Dinar.

Sementara itu, Fong Pok Yee, Ketua Pegawai Pemasaran dan Pengarah Eksekutif ACE Capital, menyatakan bahawa syarikat berbesar hati dapat menjalin kerjasama dengan Bank Muamalat, yang mempunyai pengetahuan dan pengalaman yang boleh dipercayai dalam perniagaan emas, sebagai ejen pemasaran dan pembekal simpanan emas.

“Dengan platform ini, dagangan emas kini di hujung jari anda.” Kami percaya platform itu akan menarik minat pelabur Milenium dan Gen Z yang aktif yang memilih pelaburan alternatif. Pelaburan tidak pernah semudah ini kerana EasiGold memaparkan harga emas secara langsung dan menjadikan pelaburan emas agak mudah,” tambah Fong.

Hanya pergi ke Google Play Store atau Apple App Store untuk memuat turun dan memasang aplikasi pada telefon pintar anda. Untuk maklumat lanjut mengenai EasiGold, sila layari laman web kami di www.muamalat.com.my atau hubungi Pusat Khidmat Pelanggan kami di 03-2600 5500.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k