E&E Chain Store TBC Berhasrat Bangkit Sendiri Dan Bersedia Untuk Masa Depan

Kedai elektrik & elektronik TBC Elektrik Sdn Bhd meraikan Ulang Tahunnya yang ke-16 dengan bertemakan pantai ‘Sea U There Night’ yang meriah dan mengujakan sebagai penghormatan kepada pekerja, pembekal dan rakan kerjasamanya yang diadakan di Surf Beach Lagoon hari ini.

Majlis Ulang tahun itu dihadiri lebih 450 tetamu termasuk VIP, ahli jawatankuasa FOMEDA & SWEDA, tetamu selebriti, pengarah utama, rakan niaga, finalis Mrs Malaysia Universe, kakitangan TBC dan ahli media turut menghadiri majlis tersebut.

Diasaskan oleh Pengarah Urusannya, Rico Lee Eng Soon pada 2006, TBC Elektrik Sdn Bhd bermula sebagai peruncit telefon bimbit di hab perniagaan dan komersial Bandar Baru Sg Buloh. TBC kemudiannya mengembangkan perniagaan dengan menerokai pasaran baharu yang berurusan dengan perdagangan peralatan rumah elektrik & elektronik seperti televisyen, peti sejuk, mesin basuh, penghawa dingin dan lain-lain. Ia merupakan permulaan jenama ikonik dalam industri elektronik pengguna.

Melalui kerja keras dan dedikasinya, berjaya memacu TBC untuk menjadi salah satu peruncit peralatan rumah yang terkemuka dengan 17 cawangan yang terletak di sekitar Lembah Klang secara strategik pada kelajuan yang pantas, dan telah menjadikan TBC sebagai nama isi rumah untuk produk yang berpatutan dan berkualiti, serta untuk perkhidmatan yang bagus.

TBC akan memperuntukkan setengah juta ringgit untuk pelaksanaan pertama Sistem Pengurusan Gudang (WMS) & Sistem Pengurusan Pesanan (OMS) melalui projek selama 9 bulan, untuk meningkatkan proses pengurusan logistik mereka serta menyesuaikan maklumat mereka. Sistem pengurusan, untuk mendapatkan kecekapan yang lebih baik untuk organisasi mereka.

WMS dijangka mentakrifkan semula SOP gudang mereka dan membolehkan mereka mengubah gudang mereka kepada Gudang Pintar Automatik yang akan membolehkan mereka menjejaki pergerakan dan keterlihatan inventori mereka dengan tepat. Resit masuk dan penghantaran keluar diurus dengan lebih baik dengan kecekapan operasi yang lebih baik dan dengan menghapuskan aktiviti tidak produktif.

TBC juga telah melabur dalam sistem sumber manusia baharu untuk memastikan pengurusan modal insan mereka yang lebih baik, data HR serta proses pengiraan gaji. Pada masa yang sama, TBC bekerjasama rapat dengan penasihat undang-undang daripada YYC untuk membangunkan perjanjian HR baharu dengan skim yang lebih baik dan lebih banyak faedah untuk pekerja mereka bagi mengekalkan bakat dan mewujudkan budaya kerja yang sihat dalam organisasi mereka.

Untuk peningkatan dan pengembangan modal, TBC telah membangunkan model perniagaan yang berjaya, dengan memulakan pengembangan mereka dengan cara yang lebih kos efektif, bekerja pada francais dengan syarikat perunding francais. Mereka kini dalam proses melengkapkan manual francais, perjanjian dan struktur pelesenan mereka, dengan keyakinan yang kukuh bahawa ia bukan sahaja cara untuk mengembangkan perniagaan mereka tetapi ia juga penting untuk pengiktirafan jenama.

“ia merupakan tahun yang mencabar dan sukar di mana kebanyakan daripada kami bekerja lebih keras berbanding sebelum ini untuk mengekalkan pendapatan dan taraf hidup kami, namun, saya amat berbangga kerana pasukan saya, dicabar di luar zon selesa mereka menjadikan kami lebih kuat dan lebih cekap.” kata Lee dengan perasaan yang sangat menghargai.

“Bagi saya, menjadi jenama tempatan adalah sinonim dengan menjadi rakyat Malaysia. Justeru, saya berharap semua rakan niaga, ahli pasukan, keluarga & rakan-rakan saya akan terus menyokong dan membantu TBC Elektrik Sdn Bhd untuk merangsang ekonomi negara, mewujudkan lebih banyak peluang pekerjaan dan sebagai rakyat Malaysia, lakukan bahagian kami untuk membawa kegemilangan negara tercinta.”

Anugerah penghargaan turut disampaikan kepada kakitangan yang telah lama berkhidmat semasa acara yang tidak dapat dilupakan.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi:

TBC ELEKTRIK SDN BHD

NO 398-1 & 399-1, Jalan 1A/1, Bandar baru Sg Buloh,47000 Selangor

Tel.+603-61567368

URL. https://tbc2u.com

  1. https://www.facebook.com/tbcelektrik
CATEGORIES

COMMENTS

2.7k
Whatsapp40.8k