ERA memperkenalkan segmen baharu ‘3 Pagi ERA’, ‘101 ERA’ dan ‘Daebak ERA’ bersama personaliti baharu bermula 18 Julai

Gandingan Personaliti Baharu dan Pengisian Terkini di ERA.

Peminat ERA, jenama radio bertaraf tinggi di Malaysia, boleh menjangkakan barisan personaliti baharu dengan pengisian terbaru dan terus terhibur dengan bahagian terbaik rancangan itu bermula pada hari Isnin, 18 Julai, di udara dan di aplikasi SYOK.

Nabil, Azad dan Radin, trio pelbagai daripada tiga lelaki, akan menjadi hos rancangan pagi baharu “3 AM ERA” dari jam 6 hingga 10 pagi. Perbincangan tentang acara semasa, interaksi peminat dan ketawa lucu semuanya akan dipaparkan pada “3 Mornings ERA”, bersama-sama dengan pengaturcaraan baharu seperti:

 • Lagu Berantai: Pemain menggunakan perkataan yang disediakan untuk menyanyikan ayat dalam permainan.
 • Flex Jap: Forum percuma untuk peminat berkongsi kisah kejayaan dalam kehidupan peribadi, kerjaya profesional atau usaha komersial mereka.
 • CeKePi: Konsep di restoran dengan personaliti ERA dan lakaran kesukaran yang tular di media sosial.
 • Sembang: Pengikut boleh menghubungi satu sama lain untuk bercakap dan membincangkan aktiviti harian mereka.
 • Lu Pikir: Nabil berkongsi pendapat dan panduan tentang peristiwa semasa.

Haniff dan Ray, gandingan hos radio terkenal, akan berhubung dengan peminat dan mengadakan perbincangan penuh pengajaran dalam segmen baharu “101 ERA,” yang disiarkan dari jam 4 hingga 8 malam. Artikel terbaharu ‘101 ERA’ termasuk yang berikut:

 • Topik: Pemanggil dialu-alukan untuk menelefon untuk menyuarakan idea mereka semasa Haniff dan Ray membincangkan isu-isu yang berkaitan.
 • Teacher Teacher: Ray akan mempelajari perkataan yang telah digunakan oleh Haniff dalam bahasa Inggeris serta maksudnya daripada guru.
 • Lirik Petik, setiap Jumaat: Pemanggil dijemput untuk mengambil bahagian dalam permainan di mana mereka perlu menulis lagu menggunakan perkataan daripada “petikan” oleh Haniff dan Ray.

Peminat ERA mungkin menjangkakan untuk melihat Fazziq Muqris, personaliti baharu rancangan itu, dan Munaa Bella dalam bahagian “Daebak ERA” pada sebelah malam mulai jam 8 malam. hingga 12 pagi. Perkara berikut akan menjadikan malam penyokong lebih menyeronokkan:

 • Hanguko:Munaa akan bagi perkataan Korea.
 • Peringkat Daebak: Lagu oleh penghibur yang akan datang boleh menghiburkan orang ramai.
 • Top 20 : Aplikasi SYOK memainkan muzik yang dipilih oleh peminat.
 • TikTok 10 ERA, Setiap Jumaat,: Membolehkan pengguna mendengar lagu paling popular di platform.

Hani Fadzil merupakan Pengurus Kandungan Era.

Terus Berhibur Dengan Pengisian-Pengisian Terbaik di ERA.

Selain itu, dari Isnin hingga Jumaat, ciri berikut akan membuatkan penonton terhibur:

 • Dari jam 10 pagi hingga 1 tengah hari, Danial Zaini mengacarakan “Port-ERA” dengan:
 •   W-O-N-T (What’s On The News Today), di mana beliau memainkan watak “Bro Paprik” dan menawarkan berita terkini dan tular.
 •    FYE (For Your Eye), platform media sosial di mana pengikut boleh menyiarkan idea perbualan dengan hashtag #FYE, dan Danial akan berkongsi yang terbaik.
 • “Gempak Hit ERA” dengan Isha Norsham, yang bersiaran dari jam 1 hingga 4 petang. Isha akan melibatkan pendengar dalam merangsang perbualan tentang hiburan, kerjaya pemuzik tempatan dan antarabangsa, berita sukan, dan kebimbangan media sosial yang tular seperti yang dilaporkan oleh web Astro Gempak. Selain itu, peminat boleh membuat permintaan lagu melalui Instagram ERA.

Pada hujung minggu, semua peminat boleh mengira kedudukan lagu terbaik dalam ‘Carta ERA 40’ dan dihiburkan dengan segmen menarik seperti ‘The best of 3 Mornings ERA’, ulangan adegan terbaik; ‘Hallyu ERA’, pilihan 10 lagu Korea terbaik daripada permintaan pendengar; Lagu bergenre ‘Flow ERA’, Hip Hop & Rap daripada artis tempatan dan luar negara; serta ‘Non Stop ERA’, satu putaran tanpa henti lagu-lagu popular. Untuk maklumat lanjut, lawati www.era.je atau ikuti ERA di platform media sosial.

 

 

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k