Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/beritahari/domains/beritaharian.my/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Filem Bangladesh, Din-The Day arahan pengarah Iran, Morteza Atashzamzam

 

Mulai 16 September hingga minggu depan, 10 pawagam tambahan akan menayangkan penerbitan bersama Iran-Bangladeshi Din-The Day, yang diarahkan oleh Morteza Atashzamzam.

Pelakon utama dan penerbit fiem itu, Ananta Jalil berkata setakat ini sambutan terhadap filem itu di negara ini amat memberangsangkan dengan kesemua tket untuk tayangan perdana di tiga skrin berasingan di TGV KLCC pada 16 Sept ini habis terjual.

“Saya percaya jambatan budaya sudah terbina antara rakyat Bangladesh yang bekerja di sini dan rakyat Malaysia sendiri dengan kemasukan filem ini.  Saya berpandangan ada peluang untuk penerbit filem Malaysia dan Bangladesh bekerjasama bagi melahirkan filem yang dapat menarik minat rakyat kedua-dua negara,” katanya ketika bercakap kepada wartawan kedua-dua negara di sini hari ini.

Ananta Jalil yang memegang watak utama dalam filem itu bergandingan dengan Barsha tiba di ibu negara semalam  dalam rangka lawatan bagi mempromosi filem itu.

Ananta dan Barsha yang juga merupakan pasangan suami isteri akan berada bersama-sama penonton pada sesi tayangan di TGV KLCC pada Jumaat dan MMC City Square, Johor Bahru pada 18 Sept.

Sementara itu, Presiden Persatuan Pengarah Filem Malaysia (FDAM) Dr. Ahmad Ibrahim berkata penerbit tempatan diharap dapat mengambil peluang daripada hubungan baik ini bagi menjalin usaha sama penerbitan filem yang boleh dipasarkan di kedua-dua negara.

Din The Day mengisahkan kejayaan polis Bangladesh dan Interpol menumpaskan sindiket pengedaran dadah antarabangsa yang menyasarkan pekerja imigran Bangladesh.

 

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k