HIBURAN ROCKETFUEL, RADIO ASTRO, DAN AXA AFFIN LIFE INSURANCE BERHAD MENCIPTA LAGU-LAGU MENGENAI KEHIDUPAN PENYANYI MALAYSIA YANG TERKENA PANDEMIK COVID-19.

Sebagai penanda berakhirnya pandemik COVID-19 untuk industri muzik tanah air, Rocketfuel Entertainment bersama Astro Radio dan AXA AFFIN Life Insurance Berhad telah bekerjasama untuk menerbitkan kisah “kehidupan norma baharu mengharungi pandemik” bagi dua pemuzik Malaysia – Adam Izzy & NADDI.

Malangnya, Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang berkuat kuasa pada 2020 telah menamatkan harapan dua artis ini. Rancangannya adalah untuk menggunakan keluaran album untuk memperkenalkan bakat kepada peminat muzik di seluruh negara, tetapi jelajah konsert itu terpaksa dibatalkan.

Lagu “Hidup” yang diterbitkan oleh Rocketfuel Entertainment dan diedarkan oleh Universal Music Malaysia, dengan fasih menggambarkan cabaran yang dihadapi oleh kedua-dua pemuzik ini sepanjang hidup mereka. Video muzik untuk “Live” diarahkan dan dikeluarkan oleh sebuah syarikat produksi terkenal. HBO dan Discovery TV ialah dua rangkaian televisyen paling popular di Amerika Syarikat, menurut Creative Stew (M) Sdn. Bhd., Penerbit Kandungan untuk rangkaian seluruh dunia.

Lagu ini digubah oleh penyanyi & penulis lagu veteran JFK yang jugak pernah menghasilkan karya untuk Sheila Majid, Anuar Zain, Erra Fazira, Dayang & ramai lagi. Beliau kini kembali ke industri muzik selepas hiatus bertempoh 15 tahun.

Penerbitan lagu dilakukan dengan kerjasama penerbit terkemuka Azlan Abu Hassan dari Grooveworks Studios, dan lirik pula ditulis oleh Zai KJ dari Malaysia dan Katya dari Indonesia. Bahagian rap pula ditulis sendiri oleh Adam Izzy.

Tujuan lagu ini diciptakan adalah untuk mengenang kembali babak ini dan mengekalkannya sebagai detik penting yang sangat bersejarah dalam industry muzik tanah air untuk para pemuzik Malaysia generasi masa depan. Lagu ini merupakan “Kehidupan norma baharu mengharungi pandemik” malah lagu ini juga dapat menyampaikan pengajaran kepada sesiapa sahaja yang mampu mengharungi segala cabaran apabila mempunyai sikap dan system sokongan yang betul.

“Kami teruja untuk bekerjasama dengan tokoh-tokoh industry Media & Hiburan untuk mendorong persepsi yang lebih positif terhadap kesihatan mental, kecelikan kewangan, dan banyak lagi idea penambahbaikkan gaya hidup melalui www.letsgoforlife.com” kata Dr. Azlan Zainal, Ketua Pegawai Produk, Digital & Kerjasama di AXA AFFIN Life Insurance Berhad.

“Kami sentiasa bersyukur diberi kepercayaan oleh rakan-rakan industri untuk merealisasikan cita-cita kreatif mereka. Komitmen kami terhadap penambahbaikkan perkhidmatan muzik melalui platform digital, televisyen, dan radio tidak terhad kepada pengedaran sahaja. Kami juga menawarkan perkhidmatan lengkap untuk artis indie yang memerlukan bimbingan dari langkah pertama hingga pasca-pelancaran. Kini kami teruja untuk menonjolkan pengalaman kami dalam penerbitan, pelesesanan, dan banyak lagi aspek melalui lagu ini (Hidup); perkongsian sebuah kisah yang menjadi sebahagian daripada sejarah Malaysia.” kata Encik Feros Sayna, Ketua Rocketfuel Entertainment.

“Hidup” oleh Adam Izzy & NADDI kini boleh didengar di semua platform penstriman dan juga saluran radio Malaysia bersama rakan pelancaran eksklusif ERA FM, stesen rangkaian ASTRO RADIO.

CATEGORIES
Share This