Iklan Istimewa “TV3 Sentiasa Bersamamu” Sempena Ulang Tahun Ke 38

TV3 telah menghasilkan pelbagai iklan TV3 yang telah menggugah hati penonton sepanjang 38 tahun sejarahnya antaranya Hari Raya, Kemerdekaan dan lain-lain. TV3 telah muncul dengan iklan baharu bagi menghormati ulang tahun ke-38 saluran itu dengan tema TV3 Sentiasa Bersamamu, selepas cuti panjang.

Iklan hebat ini dicipta dengan kerjasama TV3, Miriam Omar, artis karya seni kreatif Asia Tenggara yang terkenal, dan pengarah filem Nik Amir Mustapha. Pandangan Miriam Omar di TV3 dan bagaimana ia telah menjadi sebahagian daripada hidupnya memberi inspirasi kepada siaran ini. Ia sangat menyentuh perasaan Miriam, yang bekerja sebagai pengacara kanak-kanak di TV3 pada 1990-an. Pengarah iklan TV3 ini, Nik Amir Mustapha, telah berjaya mengembangkan karya seni Miriam dengan membawakan visual bergerak ke skrin.

Miriam berkata bahawa TV3 sudah serasi dengannya sejak kecil, dan banyak program TV3 masih mengingatinya sehingga hari ini, yang menjadi inspirasi iklan TV3 ini. Iklan TV3 ini dapat dilihat TV3 sentiasa bersama penonton dalam setiap elemen kehidupan, membesar bersama dan kekal relevan, selari dengan konsep ulang tahun TV3 Sentiasa Bersamamu yang diangkat sebagai isu menyeluruh. Iklan TV3 ini juga menekankan hakikat bahawa TV3 adalah saluran penyiaran di mana sesiapa sahaja boleh berkongsi kebahagiaan dan cinta mereka.

Dalam iklan TV3 Sentiasa Bersamamu ini, pelakon Shakila Khoriri melakonkan watak Miriam Omar, orang biasa yang membesar dengan TV3. Sketsa ini dirakamkan selama dua hari dan akan disiarkan bermula 17 Jun, 9.00 malam ini.

Tujuan iklan ini adalah untuk menunjukkan rasa kesetiaan, yang sesuai dengan matlamat TV3 untuk mengekalkan hubungan dengan penonton sedia ada dan baru. Aspek emosi peminat TV3 yang sentiasa bersama kami selama 38 tahun ke udara turut diselitkan.

Sepanjang bulan Jun ini, gunakan hashtag #TV3SentiasaBersamamu untuk memulakan perbualan di media sosial mengenai sambutan ulang tahun ke-38 TV3. Layari https://www.xtra.com.my/tv3anniversary untuk maklumat lanjut dan kemas kini mengenai ulang tahun ke-38 TV3.

@TV3Malaysia dan @TV3MalaysiaOfficial di Facebook, Instagram, dan Twitter, dan @TV3MalaysiaOfficial di TikTok.

CATEGORIES
Share This