JOE FLIZZOW BAKAL ULANG KEJAYAAN BERSAMA SONAONE DALAM SATU MALAM DI TEMASEK

Di sebalik industri dan keperibadiannya yang tidak dijangka, Joe Flizzow nampaknya masih memperoleh kejayaan ke mana sahaja dia pergi. Ini adalah tambahan kepada kerjanya sebagai seorang artis.

Dia bermula sebagai ahli trio rap terkenal Too Phat, tetapi sejak itu, dia mencipta nama untuk dirinya sendiri dan kini menjadi artis hip-hop teratas di negara ini. Sebenarnya, dia seorang ahli perniagaan, penerbit, dan penulis lagu terkenal yang berusaha untuk sentiasa memperbaiki diri.

The President Satu ialah nama album solo pertamanya. Pada Anugerah Industri Muzik (AIM) 2009, satu majlis memperoleh hadiah Album Inggeris Tempatan Terbaik. Album Bahasa Malaysianya Havoc mencapai tempat teratas dalam senarai iTunes Malaysia pada 2013, meneruskan kejayaan itu.

Dia telah mempunyai beberapa pencapaian, tetapi dia masih tidak berniat untuk berhenti. Dia kembali dengan SATU MALAM DI TEMASEK, satu lagi karya agung.

Dengan lirik, rujukan dan sindirannya yang jenaka, album Joe Flizzow SATU MALAM DI TEMASEK pastinya akan menaikkan bar untuk rentak hip-hop Malaysia.

Bersama rakan kongsinya yang sangat cemerlang SonaOne, mereka menulis, menghasilkan dan menulis keseluruhan lagu.

Cangkuk lagu, “Imma be an hour late to my funeral,” oleh SonaOne, mencerminkan jalan Joe menceritakan kesukarannya melalui cabaran dan, jika perlu, menstrukturkan sejarahnya sendiri. Ayat lirik bahasa Inggeris diterjemahkan sebagai “Saya akan lewat ke pengebumian saya sendiri.”

Juga dijangkakan lagu ini akan memotivasikan pendengar untuk berusaha ke arah matlamat mereka.

Single terbaru Joe Flizzow, SATU MALAM DI TEMASEK kini boleh didapati di semua platform digital seperti Spotify, Apple Music, Joox, KKBOX, Deezer dan YouTube Music. Video muzik boleh ditonton di tapak YouTube Joe Flizzows mulai 1 Julai 2022 jam 9 malam.

CATEGORIES

COMMENTS

2.7k
Whatsapp40.8k