Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/beritahari/domains/beritaharian.my/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Kolaborasi Mantap Rock Padu Antara Dua Benua Indonesia-Malaysia Disatukan Dalam Sebuah Konsert Di Tengah-Tengah Ibu Kota

Gegaran rock yang masih bergema di negara-negara baru-baru ini terus menggemparkan, dengan pengumuman terkini tentang penyatuan dua legenda rock Indonesia yang tak tertandingi, Radja, yang terdiri daripada Ian Kasela (vokalis), Moldy Kusnadi (gitar), dan Seno Aji (dram), bersama-sama dengan ratu rock negara, Ella. Mereka akan menyajikan konsert epik berjudul ‘LIVE IN CONCERT: RADJA & PENAMPILAN ISTIMEWA ELLA (JUJUR TAKKAN MELUPAKANMU)’ yang dijadualkan pada 12 November 2023, bermula jam 7:00 malam di Mega Star Arena, Kuala Lumpur. Acara ini akan dipersembahkan dengan penuh semangat oleh penganjur konsert terkenal Malaysia, Orange International Entertainment. Jangan lepaskan peluang ini!

“Rindu rasanya untuk bertemu kembali dengan peminat-peminat di Malaysia setelah sekian lamanya, dan ini bukan kali pertama Radja datang ke Malaysia kerana sudah pun tiba seawal tahun 2004 dan 2005 lagi, dan setiap kali mengadakan persembahan selalunya berjaya,” kongsi Ian.

Ibarat membuka lembaran baharu, kedatangan Radja pada kali ini lebih istimewa kerana konsert yang bakal diadakan lebih kepada keakraban di antara band dengan juga peminat. “Kami mahukan sebuah konsert yang ‘intimate’ agar peminat berasa lebih dekat, kami juga mahukan sebuah pertunjukan yang ‘sing-along’ dengan kejutan yang sungguh istimewa,” jelas Moldy.

Bukan sahaja Radja, malah Ratu Rock Negara kita juga bakal beraksi di pentas yang sama. “Ini merupakan idea yang sudah lama diutarakan bahawa kami ingin berkolaborasi dengan Ratu Rock Malaysia iaitu Ella dalam sebuah pentas, dan pihak penganjur konsert iaitu Orange Entertainment International berjaya merealisasikannya.

“Dua lagu hits Radja ‘Jujur’ dan ‘Takkan Melupakanmu’ nyanyian Ella sangat indah didengar, maka kami gabungkannya lalu menjadi tema buat konsert kali ini disamping menjalin perpaduan muzik di antara Indonesia-Malaysia yang sememangnya akrab sejak dahulu lagi,” kata Seno.

Sebelum ini, pihak penganjur telah pun mengadakan konsert oleh kumpulan Ungu pada penghujung tahun lepas dengan jayanya dan menerima sambutan yang memberangsangkan, menurut Dato’ Fazli, CEO & Pengasas Orange Entertainment International, “Kami bawakan anda band rock Indonesia termasyhur, Radja dalam sebuah konsert gilang-gemilang bersama Ratu Rock Ella buat tatapan peminat-peminat rock di Malaysia, kami menyahut baik permintaan Radja yang mahukan Ella untuk turut serta bersama-sama mereka di pentas yang sama.

“Saya berharap peminat rock Indonesia dan Malaysia akan terhibur dan jangan lupa membeli tiket konsert sebelum terlambat.

Akhiri Ian: “Radja hanya mahu melepaskan rindu bersama peminat-peminat di Malaysia dan mari kita sama-sama ‘enjoy’ pada malam konsert nanti, jumpa anda di Kuala Lumpur!

Tiket-tiket yang dijual berharga RM168 (Rockzone 1-Jujur), RM148 (Rockzone 2-Tulus), RM528 (VVIP-Cinderella), RM238 (Platinum-Yakin) dan RM198 (Gold-Benci Bilang Cinta) boleh didapati di ticket2u.com.my.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k