Konsert Mega Zikir Terapi | A Musical Healing Journey

Pada 16 September 2023, pentas berprestij Zepp Kuala Lumpur akan menganjurkan konsert nasyid berskala besar buat julung kalinya.

Konsert Mega Zikir Terapi, yang menggabungkan kerohanian dan hiburan, dianjurkan oleh Niyat dan mendapat sokongan daripada Geran Dana Kandungan Digital oleh MyCreative Ventures dan Kementerian Komunikasi Digital, KKD. Ia turut menerima tajaan utama daripada Cinta Gaza Malaysia, bersama beberapa rakan strategik, bagi memastikan kelancaran acara ini.

Menurut Dr. Fitri Haris, pengarah konsert dan pensyarah kanan Pusat Pengajian Pengurusan Industri Kreatif dan Seni Persembahan UUM, matlamat utama beliau adalah untuk mempamerkan keluasan muzik dan mesej positif dan bermanfaatnya. Dia pasti bahawa muzik akan mempunyai kepentingan yang lebih besar, terutamanya untuk kita, generasi masa depan negara kita.

Konsert ini juga akan menampilkan Hafiz Hamidun, pengarah susunan vokal yang terkenal dengan kepakarannya dalam terapi zikir dan Susunan Vokal Terbaik yang memenangi anugerah dalam sebuah lagu di Anugerah Industri Muzik Malaysia.

“Kelebihan alunan zikir ini juga satu terapi yang mempunyai kaitan dengan psikoterapi. Penonton akan dibawa ke satu dimensi dan menikmati satu pengalaman luar biasa. Saya berharap konsert ini dapat memberi impak dan mencipta momen ketenangan yang menyentuh serta membangkitkan jiwa,” jelas Fitri.

Hasilnya, konsert itu akan menampilkan muzik secara langsung daripada Chaan dan Leman Band, yang menggabungkan elemen tradisional, moden dan gabungan.

Walaupun dianggap sebagai persembahan yang mencabar untuk dianjurkan, penonton digalakkan untuk hadir dan menyaksikan pengalaman luar biasa yang boleh dicipta oleh paduan suara dan mesej yang harmoni semasa latihan nasyid.

Artis terkenal seperti Lan Solo, Zehra Zambri, Anig Muhai, Dr Fitri Haris, Hafiz Hamidun, Fedtri Yahya, Ustaz Tarmizi, Ustazah Sofizah, kumpulan Rabithah, dan ramai lagi akan menyumbang kepada kejayaan konsert ini.

Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan Konsert Mega Zikir Terapi. Jualan tiket bermula pada 10 Ogos 2023 dan boleh didapatkan menerusi laman web http://t2u.asia/e/32067. Pembeli berpeluang memenangi pakej umrah secara percuma termasuk tiket penerbangan pergi balik tajaan Legasi Travel and Tours.

CATEGORIES
TAGS
Share This