Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/beritahari/domains/beritaharian.my/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

KUASA TULAR DI MEDIA SOSIAL, MEMBANTU ATAU SEBALIKNYA?

Dato Rosyam Nor sebagao hos dalam Sembang Viral

Perkongsian aktiviti harian, berita, imej dan video di platform media sosial telah menjadi trend dalam masyarakat hari ini. Sebenarnya, taktik pemasaran yang paling berjaya dianggap sebagai viraliti media sosial.

Pada 13 September 2021, TV9 melancarkan Sembang Viral dengan hasrat untuk menjemput ahli panel dan netizen membincangkan topik hangat dari perspektif Islam dalam suasana santai.

Setiap Isnin jam 10.30 malam. di TV9, mulai 1 Ogos 2022, musim baharu Sembang Viral akan ditayangkan. Program selama 30 minit yang dihoskan Datuk Rosyam Nor ini merangkumi panel jemputan yang terdiri daripada pendakwah bertauliah, peguam syarie, pakar motivasi serta selebriti jemputan yang menepati tema perbincangan.

Datuk Rosyam Nor akan membacakan soalan daripada pengguna internet menerusi laman sosial rasmi TV9 @TV9Malaysia berhubung topik keagamaan dan kehidupan dalam segmen Sembang Viral baharu, “Netizen Tanya,” yang merupakan sebahagian daripada musim baharu rancangan itu. Ahli panel yang dijemput akan menjelaskan dan menangani pertanyaan berdasarkan data dan cadangan yang berkaitan.

Caprice dan Ustaz Amin sebagai tetamu jemputan pada episod 1

Bersama-sama ahli panel jemputan khas Ustaz Amin (Mohamad Amirul Amin Maula Lokman Hakim) dan Caprice, episod sulung itu akan mengupas subjek “Mempersendakan Agama.” Sembang Viral berjaya menarik perhatian penonton selepas disiarkan di TV9 dan mendapat sambutan yang amat positif. Ia muncul sebagai kapsul 10 minit dengan 154 episod, dan pada Ramadan tahun lepas, ia juga mempunyai edisi khas dengan 6 episod satu jam yang digelar Sembang Viral Mega.

Bermula pada 1 Ogos 2022, setiap hari Isnin jam 10:30 malam. di TV9, anda boleh menonton Sembang Viral Musim 2 atau menontonnya secara langsung dalam HD di www.tonton.com.my.

Ustaz Amin

Layari http://www.xtra.com.my/ untuk butiran lanjut tentang pengaturcaraan TV9, dan ikuti @TV9Malaysia di Facebook, Instagram, dan Twitter, serta @TV9MalaysiaOfficial di TikTok, untuk maklumat terkini.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k