Majlis Penyerahan Sumbangan Seminar Pendidikan Pasca Pandemik MARGMA

Persatuan Sarung Tangan Getah Malaysia (MARGMA) telah membangun dan mengurus Yayasan MARGMA, yang ditubuhkan pada tahun 2016 melalui sebuah program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR).

Misinya adalah untuk mempromosi, memberi inspirasi, dan meningkatkan pembangunan pendidikan dan aktiviti dan inisiatif akademik di kalangan pelbagai komuniti di Malaysia, serta menggalakkan pelajar di Malaysia untuk berusaha dan mencapai prestasi akademik dan vokasional yang cemerlang dengan menyediakan latihan dan sokongan kewangan kepada mereka yang layak termasuklah pelajar Malaysia dari semua kaum, kepercayaan dan agama.

MARGMA menyediakan forum perkongsian untuk perbincangan dan pertukaran idea yang bertujuan untuk mencapai matlamat komersial ahlinya dan memupuk komuniti perdagangan yang kukuh. MARGMA telah menjadi suara rasmi dan peguam bela untuk industri sarung tangan getah Malaysia.  Sejak penubuhannya, bekerja rapat dengan jabatan kerajaan utama Malaysia dan kumpulan sarung tangan ASEAN yang berkaitan adalah cara bagi mempromosi dan melindungi kepentingan sektor dan ahlinya. MARGMA juga membantu ahlinya dengan kebimbangan domestik dan antarabangsa yang menjejaskan perniagaan dan industri mereka.

CATEGORIES
Share This