Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/beritahari/domains/beritaharian.my/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Mendalami Warisan Seni: Pengalaman Kreatif Melalui Jelajah Kopi Bermuzik

Petaling Jaya, 29 September 2023 – YB Adam Adli telah melancarkan Program Jelajah Kopi Bermuzik semasa sidang media di Starbucks Reserve Tropicana Gardens Mall, Petaling Jaya petang tadi. Majlis tersebut turut dihadiri oleh En. Ahmed Faris Amir, Ketua Pegawai Eksekutif Rakita 107.9, Cik Zakiah Hanim, Pengarah Pemasaran dan Kategori, Berjaya Starbucks, dan En. Chow Tuck Mun, Ketua Yoodo.

Program Jelajah Kopi Bermuzik merupakan inisiatif yang memadukan pengetahuan tentang industri muzik dengan pengalaman mewah sambil menikmati kopi. Selain itu, program ini akan menghiburkan penonton dengan persembahan artis di 5 lokasi Starbucks terpilih, membawa elemen keseronokan kepada penggemar muzik.

Program selama 2 jam ini bakal menampilkan 3 artis tempatan di setiap lokasi yang akan berkongsi ilmu mencipta lag dan pengalaman mereka berkecimpung dalam industri muzik dan diakhiri dengan persembahan akustik secara eksklusif.

JKB adalah sebuah inisiatif Kementerian Belia dan Sukan (KBS) menerusi Rakita 107.9 dengan kerjasama Starbucks dan Yoodo, yang turut menyokong gaya hidup Rakan Muzik dibawah program Rakan Muda.

Antara artis yang akan turut serta dalam Jelajah Kopi Bermuzik termasuklah Orkes A. Hizadin, Amir Jahari, Hawa, Bihzhu dan Heidi Moru. Nantikan pengumuman butiran lanjut di www.instagram.com/rakita.my.

“Sejak Rakan Muda dilancarkan semula pada tahun ini, KBS ingin memperluaskan lagi penglibatan anak muda dengan penyertaan aktif dalam gaya hidup yang keseronokan, bertenaga dan bermakna. Saya ingin mengucapkan terima kash kepada Rakita 107.9 kerana tampil dengan Jelajah Kopi Bermuzik sebagai salah satu inisiatif untuk mengaktifkan Gaya Hidup Rakan Muzik di bawah program Rakan Muda. Di kesempatan ini juga saya ingin seru semua orang muda tapa mengira bangs untuk mendaftar dan meyertai Rakan Muda dan mendapat manfaat yang positif dari program in,” cap YB Adam Adli, Timbalan Menteri Belia dan Sukan.

“Menerusi Jelajah Kopi Bermuzik, kami menyediakan platform untuk peserta menimba ilmu tentang persembahan dan seni muzik penciptaan lagu di samping berpeluang untuk berdialog secara langsung dengan artis berpengalaman. Dengan menggunakan konse cerita kedai kor program santai in menggalakkan para peserta untuk berkongsi cabaran yang mereka hadapi dan bertanya solan secara langsung kepada artis-artis yang dapat member nasihat dan bimbingan kepada permasalahan mereka,” ujar En. Ahmed Faris Amir, Ketua Pegawai Eksekutif Rakita 107.9.

“Kami sangat teruja untuk menjadi sebahagian daripada program Jelajah Kopi Bermuzik untuk memberdayakan generasi muda dan mendorong kreativiti mereka. Bersama-sama, kami menggabungkan tenaga belia, aroma kopi, dan irama muzik untuk membina aspirasi generasi yang penuh bersemangat. Inisiatif in adalah platform bagi anak muda untuk berkembang, menyuarakan diri, dan mencari suara unik mereka dalam dunia ini. Inilah tempat di mana kopi dan muzik bergabung untuk memenuhi cita-cita anak muda.” kata Cik Zakiah Hanim, Pengarah Pemasaran dan Kategori, Berjaya Starbucks.

Chow Tuck Mun, Ketua Yoodo berkata, “Sebagai syarikat telco digital sepenuhnya, Yoodo sentiasa bertekad untuk menarik minat generasi milenial dan Gen Z. Inilah yang mendorong Yoodo untuk menawarkan pengalaman unik melalui muzik dan hiburan. Selaras dengan perkembangan Yoodo, fokus kami adalah untuk meningkatkan segmen gaya hidup, dan muzik Indie adalah sebahagian besar segmen ini. Kami berbesar hati dapat bekerjasama dengan Rakita sekali lagi, daripada membawa lagu-lagu indie yang mendominasi carta Malaysia setiap minggu, hingga menghubungkan rakyat Malaysia melalui perjalanan kopi dan muzik dengan Starbucks.”

Penyertaan di semua lokasi Jelajah Kopi Bermuzik adalah percuma. Peserta di setiap lokasi layak mendapat diskaun 20% untuk kesemua minuman Starbucks sepanjang program jelajah sedang berlangsung. Minuman Starbucks percuma juga menanti anda sekiranya peserta mendaftar dengan Yoodo di lokasi-lokasi JKB. Senarai tarikh dan lokasi JKB adalah seperti berikut:

Agenda Tarikh Lokasi Artis
Sidang Media 29.09.2023 Starbucks Reserve Tropicana Garden Mall, Petaling Jaya Orkes A. Hizadin,

Amir Jahari,

Hawa

Jelajah Pertama 20.10.2023 Starbucks Batu Ferringhi, Penang Orkes A. Hizadin,

Amir Jahari,

Hawa

Jelajah Ke-2 22.10.2023 Starbucks Sunway Tambun DT, Ipoh Orkes A. Hizadin,

Amir Jahari,

Hawa

Jelajah Ke-3 27.10.2023 Starbucks Seri Austin DT, Johor Bahru Orkes A. Hizadin,

Amir Jahari,

Heidi Moru

Jelajah Ke-4 04.11.2023 Starbucks Kota Laksamana DT, Melaka Orkes A. Hizadin,

Amir Jahari,

Hawa

Jelajah Ke-5 11.11.2023 Starbucks Bamboo Hills DT, Kuala Lumpur Orkes A. Hizadin,

Amir Jahari,

Binzhu

Belia berusia antara 15 hingga 30 tahun dijemput menyertai Rakan Muda untuk peluang mengikuti lebih banyak program-program menarik yang dicipta khusus untuk orang muda Malaysia. Pendaftaran Rakan Muda bole dibuat dengan melayari https://www.kbs.gov.my/rakanmuda.html.

CATEGORIES
TAGS
2.7k
Whatsapp40.8k