Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/beritahari/domains/beritaharian.my/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Mistik 3Logi Puaka bakal ditayangkan pada 2 Jun 2022

Mistik 3Logi Puaka, sebuah filem komedi seram Malaysia, akan ditayangkan di skrin besar di seluruh negara pada 2 Jun 2022, dan boleh didapati di semua pawagam berjenama utama.

Zalif Sidek, Dato’Jalaluddin Hassan, Man Raja Lawak, Yank Kassim, Satya, Nesa Idrus, dan Lucy akan membintangi antologi pertama seumpamanya, yang akan dikeluarkan oleh syarikat produksi tempatan D’Cinema Sdn Bhd dan diarahkan oleh Ram Che Ngah dan M.H. Sitih.

Perkara itu didedahkan hari ini(24 Mei 2022) pada sidang media yang diadakan di Dewan Maraz di Brickfields, yang dimiliki oleh penerbit itu. Sebahagian besar pelakon pembantu dan krew produksi termasuk penerbit dan pengarah hadir pada sesi media itu antaranya Zalif Sidek, Man Raja Lawak, dan Satya.

Mistik 3Logi Puaka, antologi Malaysia berbilang etnik pertama seumpamanya, dibahagikan kepada tiga cerita yang saling berkaitan:

Penulis skrip – mengisahkan Ramlee, seorang penulis skrip yang mengimpikan memenangi Oscar dengan menggunakan cara mistik.

Telefon bimbit – mengisahkan Ravi, seorang guru sekolah yang secara tidak sedar telah membeli telefon bimbit terpakai yang mengandungi roh jahat.

Bas – mengisahkan tentang bas yang meredah masa dan ruang.

Ram Che Ngah, pengarah filem Paku sebelum ini, menulis lakon layar dan menceritakan kisah itu.

Mistik 3Logi Puaka ialah penerokaan pertama D’Cinema Sdn Bhd ke dalam pasaran filem Melayu, selepas memantapkan dirinya sebagai pemain yang mapan dan terkenal dalam industri filem, televisyen, dan video muzik berbahasa India untuk produksi tempatan dan antarabangsa. Keseluruhan pasca produksi filem yang akan datang itu dilakukan secara dalaman di Malaysia oleh pasukan profesional mereka sendiri yang berbakat, termasuk bunyi keliling digital 7.1 filem itu, yang dirakam dan diadun di Maraz Digital Studio mereka sendiri.

Shah Maraz bertanggungjawab ke atas arahan seni filem itu. Keseluruhan filem itu dirakam dalam resolusi 6K.

Filem berbahasa Melayu itu akan mempunyai sarikata Inggeris dan Cina serta penarafan P13 LPF.

 

 

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k