MyCycleXpo 2022 menjemput peniaga sukan berbasikal dan pencinta Basikal

RISE International Sports Exhibition Sdn. Bhd. mengadakan ekspo sukan berbasikal terbesar negara. MyCycleXpo 2022 ditetapkan untuk membuka pintunya pada 29 Julai 2022, dan akan beroperasi selama tiga hari, dan dijangka akan mencecah  30,000 kehadiran.

MyCycleXpo 2022 berhasrat untuk menjadikan Malaysia sebagai hab berbasikal serantau dengan mendekati komuniti berbasikal dan, paling penting, menyumbang kepada hasil perdagangan negara,’ kata Nik Badrul Hisham Nik Aziz, Ketua Pegawai Eksekutif Rise International Sports Exhibition Sdn. Bhd., MyCycleXpo 2022 akan merangkumi aktiviti untuk hadirin dan tetamunya sebagai tambahan kepada tujuan utamanya sebagai pusat jualan basikal dan trek ujian.

Basikal dan aksesori, fesyen, perjalanan, penjagaan kesihatan dan kafe gaya hidup adalah antara lima kategori yang terdapat di pusat jualan MyCycleXpo 2022. Peralatan dan teknologi basikal termaju dalam basikal, alat ganti basikal, aksesori dan gajet daripada pengeluar terkenal akan ditampilkan di kawasan basikal dan aksesori sukan. MyCycleXpo 2022 juga akan berfungsi sebagai pasaran untuk peralatan berbasikal dan pakaian sukan yang bertujuan untuk membantu penunggang basikal berprestasi lebih baik semasa bergerak. Agensi pelancongan berbasikal dan aktiviti berbasikal termasuk di bawah kategori pelancongan. Ia memudahkan penunggang basikal untuk merancang perjalanan. Suplemen pemakanan dan peranti penjagaan kesihatan akan tersedia di gerai penjagaan kesihatan untuk membantu atlet meningkatkan prestasi mereka atau mengekalkan gaya hidup sihat. Pengunjung juga boleh mendapatkan petua berguna tentang pemakanan diet terkini, teknik pemulihan kesihatan dan cara untuk meningkatkan prestasi berbasikal.

Pengunjung akan berpeluang menunggang basikal bersama anuar manan, bekas pelumba professional dari pasuka berbasikal TSG dan juga bintang sukan berbasikal lain yang akan menyertai segmen RIDE with Stars.  Aktiviti lain termasuk sesi Zumba selama 2 jam bersama Kru Tari Nas Adila, klinik pro cycling, sudut bacaan oleh karya seni, Pamera “Fire Sale”, Cabutan Bertuah, Kejohanan Basikal Tolak Asean, Zon Kanak-Kanak, Street Soccer, Pertunjukan Fesyen Berbasikal, acara derma darah, diikuti dengan ceramah dan seminar.

Antara tarikan utama pameran itu ialah astaka Kementerian Belia dan Sukan. Laman web dengan maklumat terkini mengenai aktiviti awam Kementerian Belia dan Sukan yang aktif. Hiburan dan pameran lain termasuk pertunjukan aksi BMX, persembahan buskers, konsert mini, pelancaran produk, Dewan Kemasyhuran yang mempamerkan sejarah berbasikal yang menarik di Malaysia, dari zaman awal penggunaannya hingga ke era moden hari ini, termasuk pengiktirafan antarabangsa Malaysia dalam industri berbasikal, dan ekspo yang mempamerkan penganjur acara berbasikal seperti Le Tour de Langkawi, Malaysia Tour, kejohanan dunia GFNY, dan banyak lagi.

Kadar standard gerai pameran untuk peserta dari dalam negara ialah RM 5,500.00 setahun, berkelayakan menyertai semua pameran anjuran MyCycleXpo dan kadar untuk peserta antarabangsa ialah USD2, 500.00 (RM 10, 977.50) . Peniaga Malaysia yang berminat untuk menyertai boleh merebut slot early bird dengan harga RM 3,800.00 untuk masa terhad sahaja. Peserta akan dibekalkan dengan gerai Skim Shell standard termasuk papan fascia dengan gerai pameran berukuran 9 meter persegi (3 meter x 3 meter) dengan paparan nombor dan nama syarikat, 2 unit lampu pendarfluor, 1 unit punca electric 13 amp, meja maklumat, 2 buah kerusi, 1 buah tong sampah dan permaidani dengan penebuk jarum dalam kawasan gerai.

Nik menambah bahawa MyCycleXpo 2022 menaruh harapan untuk menjadikan Malaysia sebagai hab berbasikal di Asia Tenggara, sebagai kesinambungan kepada Le Tour de Langkawi sebagai salah satu perlumbaan paling gah di Asia. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai MyCycleXpo 2022, sila layari laman web rasmi di mycyclexpo.com atau @mycyclexpo di Instagram, Facebook dan Youtube

CATEGORIES

COMMENTS

2.7k
Whatsapp40.8k