‘PAYUNG’ LAGU TEMA ABANG LONG FADIL 3

Single semasa Zizan Razak dan Elizabeth Tan, “PAYUNG,” yang merupakan muzik kepada filem “ABANG LONG FADIL 3,” yang akan ditayangkan di pawagam di seluruh negara pada 8 September 2022, adalah kolaborasi terbaik tahun ini, menurut ROCKETFUEL ENTERTAINMENT SDN BHD dan WARNER MUSIC MALAYSIA.

Zizan mendapat idea untuk merakamkan single “PAYUNG” dengan memutuskan untuk berduet dengan Elizabeth Tan memandangkan mereka merupakan watak utama dalam filem “ABANG LONG FADIL 3,” yang digarap bersama Ismail Izzani untuk lagu terbaru “BERSERAH”. Keserasian mereka membolehkan program rakaman lagu ini berjalan dengan mudah.

Mengenai tajuk lagu ini, yang diberi nama “PAYUNG,” ia diilhamkan oleh istilah slanga jalanan yang, mengikut plot filem, menandakan “TOLONG” atau “BANTU.”

Menurut Encik Feros Sayna, Ketua ROCKETFUEL ENTERTAINMENT berkata, “Ini adalah antara projek terbesar kami tahun ini kerana ia melibatkan 3 organisasi besar industri hiburan tanah air iaitu ROCKETFUEL ENTERTAINMENT, WARNER MUSIC MALAYSIA dan juga SKOP PRODUCTION SDN BHD serta disokong oleh Astro Shaw.”

“Kami percaya lagu ini akan menjadi trending kerana jenama Abang Long Fadil telah menjadi sinonim dalam kalangan rakyat Malaysia di samping ia mempunyai melodi yang kuat”, – tambah Encik Feros Sayna.

Selain itu, ROCKETFUEL telah menganjurkan peraduan berterusan yang dipanggil “FINDING ZIZAN ERA” sejak 12 Julai 2022 dengan kerjasama ASTRO SHAW dan stesen radio terkemuka Malaysia, ERA. Empat pemenang bertuah akan berpeluang mengambil bahagian dalam penggambaran video muzik “PAYUNG.” Pada 10 Ogos 2022, Zizan Razak secara peribadi akan mengumumkan pemenang semasa siaran langsung di radio ERA.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k