PENGANJURAN SELANGOR MARTIAL ART XTIV CHAMPIONSHIP 2022 MERANCAKKAN SENI BELA DIRI DAN BUDAYA DALAM KALANGAN BELIA.

Kerajaan negeri hari ini melalui Exco Generasi Muda, Sukan Dan Modal Insan menganjurkan Selangor Martial Art Xtiv Championship 2022 di Dataran Kemerdekaan, Shah Alam. Program ini menghimpunkan individu dan persatuan yang terdiri daripada pengamal, pengajar, dan pelajar seni mempertahankan diri yang terdiri daripada seni silat, taekwon-Do dan silambam.

Program Selangor Martial Art Xtiv Championship 2022, yang menarik 1500 orang dan disokong oleh gabungan pertubuhan termasuk Persatuan Gerak Penchak Gayarasa, Persatuan Taekwan-Do Malaysia, dan Persatuan Silambang Malaysia, mendapat sokongan padu daripada gabungan pertubuhan termasuk Persatuan Gerak Penchak Gayarasa, Persatuan Taekwan-Do Malaysia, dan Persatuan Silambang Malaysia.

Program ini bermula dari jam 7.30 pagi hingga 5.00 petang ,menyelitkan pelbagai aktiviti menarik seperti Silat Seni Tempur Dan Tari Sembah, Taekwon-Do Sparring Championship, Silambam Combat & Free Style, Demo Pertunjukan Seni Bela Diri, Senamrobik bersama Zafina Fitness, persembahan band jemputan dan cabutan bertuah yang menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk pengunjung yang hadir.

Kerajaan negeri komited untuk memupuk minat seni mempertahankan diri dan menggalakkan penglibatan aktif oleh kanak-kanak untuk meningkatkan dan memartabatkan seni mempertahankan diri. Para peserta mungkin boleh mempamerkan bakat seni mempertahankan diri mereka, dan organisasi mungkin dapat memupuk kemahiran baharu di kalangan mereka hasil daripada program tersebut. Platform ini juga membolehkan Kerajaan Negeri berinteraksi dengan kumpulan dan pertubuhan silat lain bagi mengelak ketinggalan dalam pengembangan silat.

CATEGORIES

COMMENTS

2.7k
Whatsapp40.8k