RAJA BUAH-BUAHAN KEMBALI DENGAN JALAN KE PESTA DURIAN & KEBUDAYAAN ANTARABANGSA MALAYSIA 2022

Dari kiri ke kanan: Simon Chin, (Pengasas Dking), YBhg. Dato Dr Gavin Voon, (Pengerusi Majlis Tindakan Pengguna Negara, MTPN Selangor), YBrs. Puan Rosnah Mustafah (Timbalan Pengarah Kanan Tourism Malaysia), Leron Yee (Pengasas Dking), Encik Badrul Hisham Hilal (Pengurus Kanan, F&B Dan Unit Asas Tani, MATRADE).

YBrs. Puan Rosnah Mustafah, Timbalan Pengarah Kanan Pelancongan Malaysia (Tourism Malaysia), merasmikan pengumuman The Road to Malaysia’s International Durian & Culture Fest 2022 (MIDCF) – festival gaya bufet dengan durian dan buah-buahan tropika untuk memberi para peserta pemandangan tentang budaya Malaysia.

Dking’s The Road To Malaysia’s International Durian & Cultural Fest 2022.

Festival ini akan menyebarkan kesedaran global tentang pelbagai jenis durian lazat yang boleh didapati di Malaysia. Dianjurkan oleh Dking -– salah satu nama terbesar dalam industri Durian dan disokong oleh Tourism Malaysia, festival itu menandakan usaha dan sumbangan untuk memartabatkan budaya dan pelancongan Malaysia.

YBrs. Puan Rosnah Mustafah (Timbalan Pengarah Kanan Pelancongan Malaysia)

Festival itu merupakan batu loncatan yang sejajar dengan kempen ‘Malaysia Truly Asia’ yang akan menangkap dan mentakrifkan intipati kepelbagaian unik negara. Durian, telah mencapai bahagian atas senarai yang terkenal di Malaysia; dengan lebih 200 jenis yang ditawarkan oleh negara kita yang sederhana ini. Dking terpaksa berhenti seketika pada acara mewah mereka berikutan peningkatan kes COVID-19 dan sekatan sempadan. Kini setelah sempadan dibuka semula, Dking kembali mewakili salah satu barangan paling popular di Malaysia yang telah menyumbang kepada makanan Malaysia, durian.

Arca durian di Sidang Media Dking’s The Road To Malaysia’s Durian & Cultural Fest 2022.

Dking dan Tourism Malaysia berbesar hati untuk berkongsi tawaran terbaik Malaysia kepada dunia dan Malaysia boleh mengharapkan pelawat dari semua lapisan masyarakat untuk merasai budaya Malaysia melalui makanan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: https://dking.com.my/our-story/

 

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k