Rewang Iftar Bersama Dr. Fitri Haris dan Buku Jalanan Chow Kit

Sebuah program yang  dinamakan sebagai Rewang Iftar bersama Dr. Fitri Haris dan Buku Jalanan Chow Kit bersempena menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak  pada tahun ini,  telah pun dilaksanakan pada 16 April 2022 dengan kerjasama diantara PhilMac Plus, PhilCare dan Buku Jalanan Chow Kit.

Rewang Iftar Bersama Dr. Fitri Haris dan Buku Jalanan Chowkit

Program ini diadakan untuk menyantuni golongan rentan dengan menjalankan beberapa aktiviti seperti gotong-royong memasak dan pengagihan makanan kepada 65 buah keluarga yang telah berdaftar dibawah Komuniti Buku Jalanan Chow Kit. Inisiatif seperti ini perlu dipupuk oleh semua lapisan masyarakat agar golongan yang kurang berkemampuan ini juga dapat menikmati juadah yang istimewa.

Dr. Fitri Haris turut sertai program ini dan beliau merupakan pengasas bersama PhilMac Plus. Beliau merasa sangat gembira untuk turun padang bersama-sama dalam membantu penyediaan juadah berbuka untuk anak-anak serta komuniti setempat Buku Jalanan Chow Kit.

Malahan program ini juga dapat menggalakkan semangat Kerjasama dalam kalangan masyarakat setempat dan juga dapat membantu mengeratkan silaturahim tanpa mengira status ekonomi dan sosial.

Selain daripada usaha untuk merapatkan ukhwah melalui aktiviti-aktiviti yang dijalankan bersama seperti gotong-royong memasak, program ini turut mengambil peluang dalam mendekati golongan muda melalui aktiviti Jalinan Kasih bersama anak-anak Komuniti Buku Jalanan Chow Kit.

Antara Koleksi Buku Jalanan Chow Kkit

Vitamin A, D, E, K dan C adalah vitamin yang baik untuk tumbesaran kanak-kanak. Malah mengandungi 7 jenis buah beri, buah delima dan prun yang juga sangat penting dalam membekalkan tenaga supaya mereka kekal aktif, sihat dan cergas.

Dengan menerusi “Kempen Kita Kuat” Dr. Fitri Haris berusaha dalam misi memberikan nutrisi yang terbaik buat anak-anak yang kurang berkemampuan di Malaysia

Semoga dengan usaha murni ini dapat menarik minat lebih ramai masyarakat setempat bersama-sama dalam membantu anak-anak golongan rentan ini untuk merasai hak nutrisi yang sama seperti kanak-kanak lain.

CATEGORIES
Share This