Saksikan Genre Fantasi Romantik Jadi Pertaruhan Astro Ria Menerusi Drama ‘ASH & AISH’ Bermula Ogos Ini

Dengan tawaran drama terbarunya, “Ash & Aish,” yang berpaksikan genre fantasi romantik, Astro Ria berharap dapat menangkap imaginasi penonton dramanya. Pencinta drama yang tegar pasti akan teruja dengan genre yang unik, terutamanya yang jarang menjadi pusat kepada mana-mana drama semasa dan memaparkan kisah cinta yang melibatkan dua dunia yang sangat berbeza.

Naratif 28 episod ini berkisarkan Aisha (Aish), seorang gadis desa yang berangkat ke Kuala Lumpur sendirian untuk memulakan hidup baru selepas dibuli oleh ibu dan bapa saudaranya yang menginginkan tanah keluarga selepas Aish kehilangan kedua ibu bapanya di kemalangan. Aish, yang mencari rezeki sebagai monyet di bandar, bertemu dengan lelaki misteri bernama Ashrafi (Ash), yang sering menghulurkan tangan kepadanya apabila dia memerlukan. Walaupun Aish hanya bergurau apabila dia menawarkan diri untuk menjadi isteri Ash, beberapa siri pertemuan menyebabkan Ash memutuskan untuk berkahwin dengannya. Ash cedera dalam kemalangan selepas perkahwinan mereka, yang menyebabkan dia koma. Bibit keghairahan mereka tertanam apabila Aish yang dikurniakan melihat roh manusia membuatkan Ash terpegun apabila menemui arwah suaminya ketika melawat Ash di hospital. Apabila mereka lebih mengenali hati masing-masing, hubungan mereka mula berkembang. Tetapi selepas Ash sedar, adakah dia akan mengingati kisah cinta mereka?

Bintang popular dari rancangan realiti rancangan bakat yang banyak dibincangkan, seperti Meerqeen, Siti Khadijah Halim, Nadhir Nasar, dan Anna Jobling, adalah antara pelakon siri televisyen romantik fantasi yang dinanti-nantikan.

Helmi Yusof, pengarah terkenal, turut berkhidmat sebagai pengarah bagi drama terbitan Suhan Movies & Trading Sdn Bhd ini. Ia menampilkan barisan pelakon cemerlang, antaranya Norreen Iman, Harissa Adlynn, Asha Merican, Idzham Ismail, Nada Syuhada, Arash Mohd, dan Zarina Zainuddin, serta penampilan istimewa oleh Dato’ Rosyam Noor.

Mulai 10 Ogos 2022, “Ash & Aish” akan disiarkan setiap Isnin hingga Khamis jam 10 malam. eksklusif di slot MegaDrama di saluran Astro Ria (104). Untuk pilihan tontonan yang lebih fleksibel, “Ash & Aish” juga boleh diakses melalui On Demand di Astro Box dan aplikasi Astro GO. Dalam talian di astro.com, Pek Utama Astro boleh didapati dengan harga serendah RM59.99 sebulan. Tonton drama ini di Astro.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k