‘Satu Dua Tiga, Jom!’ dalam Video Keselamatan Dalam Penerbangan Baharu Malaysia Airlines

Malaysia Airlines membawakan kepada penumpang pengalaman yang tidak pernah berlaku sebelum ini dengan ‘Satu, Dua, Tiga, Jom!’ atau ‘One Two Three, Let’s Go!’; video keselamatan dalam penerbangannya yang menggabungkan dunia seni persembahan, budaya dan keselamatan penerbangan Malaysia yang mempesonakan dalam video keselamatan bermaklumat lagi menawan yang membawa bakat Malaysia yang tersendiri.

Konsep video dalam penerbangan Malaysia Airlines yang dipertingkatkan adalah selaras dengan cara kerja baharu dan perjalanan penggunanya, memandangkan semangat untuk melancong terus melonjak apabila sempadan di seluruh dunia dibuka semula. Video itu, walaupun pada terasnya menonjolkan kepentingan keselamatan di atas kapal, juga menawarkan pengembara jauh dan luas peluang untuk merasai kehangatan dan kepelbagaian Malaysia; sama ada mereka menaiki Malaysia Airlines atau dari keselesaan rumah mereka.

Ketua Pegawai Pemasaran dan Pengalaman Pelanggan Kumpulan Malaysia Airlines, Lau Yin May, berkata, “Keselamatan adalah amat penting bagi Malaysia Airlines kerana ia ada dalam DNA kami, justeru mengapa kami berbesar hati untuk mendedahkan ‘Satu Dua Tiga, Jom!’ sebagai maklumat yang bermaklumat. namun video keselamatan yang sangat menarik yang merangkumi budaya terbaik Malaysia, seni persembahan, dan tentunya Hospitaliti Malaysia yang terkenal. Ini semua adalah sebahagian daripada usaha kami untuk meningkatkan pengalaman dalam penerbangan untuk penumpang menjadikan perjalanan mereka dengan Malaysia Airlines lebih diingati.

Penonton teruja apabila ikon negara Malaysia mengambil bahagian dalam kerjasama yang tidak pernah dilihat sebelum ini. Diarahkan oleh Puan Sri Tiara Jacquelina, penerbit pemenang anugerah, Pengarah dan Pengasas The Enfiniti Creative Universe dan diarahkan bersama oleh Datuk Yusry Abdul Halim, pelakon dan pengarah; video ini menampilkan bintang negara. Antara cameo termasuk Tan Sri Dr. Mazlan Othman, ahli astrofizik pertama Malaysia; Farah Ann Abdul Hadi, gimnas artistik; Tan Sri Dr Jemilah Mahmood, Pengasas MERCY Malaysia; Francisca Luhong; Miss Universe Malaysia 2020, antara lain.

Menurut Puan Sri Tiara Jacquelina, “Saya menerima panggilan daripada Malaysia Airlines pada Oktober tahun lepas pada kemuncak wabak itu; ketika industri hiburan berada pada tahap yang paling rendah dan kita sebagai sebuah negara sangat down dan tidak bersemangat. Panggilan telefon itu dan bayangan yang ada dalam fikiran saya sangat jelas dan mengujakan sehingga saya tidak dapat tidur selama beberapa hari, hanya terobsesi untuk menyusunnya. Saya membayangkan projek ini menaikkan semangat dan memberi harapan kepada industri seni persembahan dan hiburan yang terjejas teruk akibat wabak itu, serta menaikkan semangat semua rakyat Malaysia.

Saya amat bersyukur kerana Malaysia Airlines memberikan Enfiniti dan saya peluang ini untuk menyatukan dunia penerbangan Malaysia dan dunia seni persembahan dan hiburan dan tidak sabar untuk semua orang menonton ini dan teruja untuk mengembara dan menerima kehidupan semula. #SatuDuaTigaJom!”

Mulai Ogos 2022, penumpang melancong dengan menaiki Malaysia Airlines akan berpeluang untuk melihat versi padat video keselamatan yang diperbaharui di atas kapal, dengan versi penuh akan disediakan tidak lama lagi sebagai sebahagian daripada pengalaman dan hiburan dalam penerbangan yang komprehensif didorong oleh Hospitaliti Malaysia yang terkenal.

Alami pandangan baharu Malaysia Airlines tentang video keselamatan – tonton video penuh di saluran YouTube rasmi syarikat penerbangan itu dan bersiaplah untuk lagu yang menarik itu kekal segar dalam ingatan anda, bersama-sama dengan langkah berjaga-jaga keselamatan penting yang ditunjukkan oleh artis dan tokoh budaya kegemaran anda.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k