Seni Raya Batik Membawa Suasana Kampung

Untuk mempromosikan semangat perpaduan yang lebih besar, Sungei Wang Plaza, pusat membeli-belah legenda malaysia dan salah satu pusat membeli-belah yang paling lama beroperasi di malaysia mengadakan pelancaran raya di Centre Court pusat beli-belah dengan tema, Seni Raya Batik.

terpukau dengan hiasan yang menakjubkan, keseronokan budaya dan sudah tentu banyak membeli-belah . Centre Court Sungei Wang Plaza telah berubah menjadi suasana perkampungan batik yang meriah dan berwarna-warni sempena pelancaran rasmi kempen Seni “Raya Batik” pusat beli-belah hari ini.

Sebelum acara ini, Sungei Wang Plaza telah menganjurkan program Kebangkitan Batik 2022 dengan tujuan untuk memperkasakan usahawan masyarakat serta membudayakan seni batik dalam masyarakat malaysia. Inisiatif ini terdiri daripada beberapa siri program bermula daripada pendaftaran peserta, bengkel, program bimbingan dan pameran akhir.

Pelancaran telah disempurnakan oleh Mr Joseph Teo, Pengurus Pusat Plaza Sungei Wang; Ms Elise Lim’ Setiausaha Perbadanan Pengurusan Plaza Sungei Wang; Mr Carter Lim, Bendahari Perbadanan Pengurusan Plaza Sungei Wang dan Ms Winnie Lim, Pengurus Harta Perbadanan Pengurusan Plaza Sungei Wang.

“Bagi pihak Sungei Wang Plaza, kami ingin mengalu-alukan kedatangan pelancong antarabangsa dan penduduk tempatan untuk meraikan raya dengan mengunjungi pusat membeli-belah kami untuk membeli-belah, menikmati tawaran dandanan dari pelbagai salun penjagaan rambut dan menikmati makanan yang lazat. Selain itu, pembeli juga boleh berkumpul di pusat beli-belah pada musim perayaan untuk mengagumi hiasan bertemakan batik yang cantik. Kata Mr Joseph Teo, Pengurus Pusat Plaza Sungei Wang.

Berikutan pelancaran itu, Sungei Wang Plaza juga turut meraikan anak-anak yatim dari Pusat Jagaan As Samad, sebuah Kempen Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) yang dimulakan oleh pusat beli-belah itu. Kempen ini bertujuan untuk membolehkan kanak-kanak merasai pengalaman raya bertema batik dan seronok menyertai bengkel batik pertama mereka semasa majlis pelancaran.

Antara artis yang hadir memeriahkan majlis ialah Khai Bahar, pemenang Anugerah Juara Lagu ke 36 sebagai penyanyi pilihan popular dan Zamani Slam, juga terkenal sebagai “The Living Legend” .

Kempen ini juga menampilkan “Syiok Fest Lebaran” yang akan berlangsung dari 22 April hingga 1 Mei 2022. Lebih 100 gerai akan dipamerkan dan juga akan membawakan anda pelbagai selebriti tempatan.

Zamani Slam “The Living Legend

Manjakan diri dan tampil anggun raya ini dengan pakaian batik kerana Sungei Wang Plaza mempamerkan warisan seni negara Malaysia dari sekarang hingga 7 Mei 2022 di mana anda boleh membeli-belah dengan karya indah ini. Abadikan keindahan dan kenangan raya tahun ini dengan tema “Seni Raya Batik” bagi menyemarakkan lagi semangat perayaan tahun ini.

Datang dan raikan persembahan raya kami yang menakjubkan seperti Silat Cekak Hanafi, Tarian Senandong Aidilfiri, Oerkes Melayu Rojer, Tarian Hari Raya Datang Lagi dan Kugiran Live raya yang akan membawa kegembiraan dan keseronokan kepada pelanggan membeli-belah dari 2 April hingga 17 April 2022.

Khai Bahar, Pemenang Anugerah Juara Lagu ke-36

Manjakan diri anda pada ramadan yang akan datang ini dengan reka bentuk yang memukau dan indah dari bazar batik kami dari 25 Mac hingga 1 Mei 2022. Terletak di pintu masuk utama, anda boleh membeli-belah untuk pelbagai pilihan raya di Syiok Fest Lebaran yang akan berlangsung dari 22 April hingga 1 Mei 2022

Jangan lupa untuk menebus sampul duit reka bentuk raya batik edisi terhad dengan minima dua (2) resit dan dengan perbelanjaan minimum RM168* tebus sendiri beg tote Sungei Wang Plaza eksklusif. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Nikmati tempat letak kenderaan percuma dengan perbelanjaan minimum Rm50 dan ke atas dalam dua (2) resit terkumpul terma dan syarat dikenakan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Sungei Wang Plaza di www.sungeiwang.com atau mengikuti laman Facebook Sungei Wang www.facebook.com/sungeiwangplaza

CATEGORIES

COMMENTS

2.7k
Whatsapp40.8k