SINAR tampil dengan personaliti baharu di ‘Pagi Di SINAR’, ‘Duo SINAR’ dan ‘R&R SINAR’ 

Pendengar radio SINAR kini boleh menikmati gabungan baharu dalam segmen ‘Pagi Di SINAR’, bersama Siti Elizad, diiringi Jep, Angah, dan Rahim; gandingan baharu dalam segmen ‘Duo SINAR’, bersama Hefny dan Falyq; dan hiburan bersama Putra Anuar, watak baharu dalam segmen ‘R&R SINAR’, ke udara dan menerusi aplikasi SYOK.

Bahagian berikut akan terus dimasukkan dalam segmen pagi SINAR bersama Jep, Angah, Rahim, dan Siti Elizad setiap pagi, Isnin hingga Jumaat, dari 6 hingga 9 pagi:

  • Satu Hari Satu Kata, di mana personaliti SINAR akan berkongsi satu perkataan yang jarang digunakan menurut rujukan daripada Kamus Dewan Bahasa.
  • Kawan Tanya Ustaz Jawab, di mana peminat boleh bertanyakan soalan tentang ilmu agama di media sosial SINAR dan mendapatkan jawapan daripada Imam Muda Asyraf, selaku tetamu jemputan.
  • Meja Bulat, di mana personaliti ‘Pagi Di SINAR’ berkongsi topik perbincangan harian bersama peminat.
  • Jerat SINAR, peminat berpeluang untuk berinterasi bersama personaliti SINAR dan bermain permainan menarik.

Peminat akan terus berminat dengan menonton bahagian ‘Duo SINAR’, yang dihoskan oleh Hefny dan Falyq, gandingan baharu setiap Isnin hingga Jumaat dari 3 petang hingga 7 malam. Kisah beliau, yang berkongsi tema semasa dan viral di media sosial; Kota Duo, permainan yang menarik dengan peminat; SINAR Chorus, di mana peminat boleh menyanyikan bait-bait lirik daripada lagu pilihan; dan Cer Citer Duo, yang berkongsi subjek menarik dengan peminat dengan membuat panggilan ke SINAR.

Peminat SINAR dikumpulkan pada waktu malam oleh Putra Anuar, bintang SINAR baharu yang gemar menyiarkan video di aplikasi TikTok. Setiap Isnin hingga Jumaat, dari jam 8 malam. hingga 12 pagi, Putra akan bersama pendengar di bahagian “R&R SINAR”, membawakan berita sukan, membincangkan perkara remeh dan menarik, serta pilihan muzik terhebat. Peminat mungkin menjangkakan ketibaan terbaru, yang termasuk:

  • Cerita Sukan, di mana Putra berkongsi info ringkas dan terkini tentang berita sukan
  • Nak Tahu?, di mana Putra akan menyampaikan fakta-fakta menarik bersama peminat
  • Kata-Kata Tak Terungkap, di mana peminat boleh membuat permintaan lagu
  • Jiwang Jumaat, setiap hari Jumaat, di mana Putra akan memainkan lagu-lagu jiwang dan peminat boleh sampaikan ucapan buat yang tersayang.

Untuk maklumat lanjut tentang personaliti dan pengisian-pengisian baharu di SINAR, layari www.sinar.my atau ikuti platform media sosial.

Ulasan Pengurus Kandungan SINAR, Erman Zaki dalam temubual bersamanya,

“Kami teruja untuk menampilkan barisan personaliti SINAR terkini yang diperbaharui untuk hiburan para pendengar, dengan kehadiran Siti Elizad di Pagi Di SINAR bersama Jep, Angah dan Rahim, Duo SINAR bersama Hefny dan Falyq, serta R&R SINAR bersama personaliti baharu, Putra Anuar. Kami berterima kasih kepada semua pendengar atas sokongan mereka dan berharap para peminat dapat terus berhibur dengan barisan personaliti dan pengisian menarik di SINAR.”

CATEGORIES
TAGS
Share This