SYAZWAN SHUHAIMI TAMPIL DENGAN SINGLE TERBAHARU CINTA KE SYURGA

Syazwan Shuhaimi, artis yang bernaung di bawah label hiburan terkemuka, telah mengumumkan pelancaran single terbarunya yang berjudul “Cinta Ke Syurga” setelah lebih dari dua tahun.

Lagu ini adalah karya dari Aiman Sidek dan mengambil inspirasi dari suasana majlis perkahwinan yang Syazwan sering hadiri. Beliau mendedikasikan lagu ini sebagai sebuah “wedding song” yang merangkumi momen bahagia dalam perkahwinan.

Syazwan menjelaskan bahawa tujuan lagu ini adalah untuk merayakan kisah cinta dan mengingatkan tentang perjalanan yang sukar sebelum mencapai hari bahagia perkahwinan. “Saya ingin lagu ini menjadi ungkapan perayaan untuk pasangan-pasangan yang bahagia, semoga hubungan mereka kekal bahagia hingga ke syurga,” katanya.

Mengenai proses penghasilan lagu ini, Syazwan mengakui bahawa beliau awalnya tidak yakin dengan keputusan untuk merakam lagu ini. Beliau menghadapi cabaran dengan jadual perjalanan yang padat ke luar negara, hanya sempat untuk satu sesi latihan sebelum masuk ke studio rakaman. “Alhamdulillah, segala-galanya dipermudahkan pada hari rakaman dan saya sangat gembira dengan hasil akhirnya,” tambahnya.

Single “Cinta Ke Syurga” telah dilancarkan pada 28 Jun 2024 dan boleh didapati di pelbagai platform digital termasuk iTunes, Apple Music, Deezer, Spotify, dan YouTube. Video lirik lagu ini juga akan disiarkan secara rasmi pada 28 Jun 2024 pukul 9 malam di saluran YouTube Rocketfuel Entertainment.

CATEGORIES
TAGS
Share This