TARIK AKU KE SYURGA ISI SLOT SAMARINDA TV3 MULAI 23 JUN

Drama selepas Kerana Aku Isteri Bidaan, Samarinda TV3 akan menyiarkan drama bersiri 28 episod bertajuk ‘TARIK AKU KE SYURGA,’ berdasarkan novel Tarik Daku Ke Syurga karya Haitun Kamarazaman, setiap Isnin hingga Khamis jam 10.00 malam, mulai 23 Jun 2022, dan ia juga akan distrim pada perkhidmatan penstriman iQIYI pada hari yang sama selepas siaran pada TV3.

Malek Rahman mengarahkan Tarik Aku Ke Syurga, yang dibintangi oleh Zul Ariffin, Nelissa Nizam, Lisdawati, Keith Foo, Izzendra, Ayra Messi, Esma Daniel, Idzham Ismail, Afzan A. Rahman, dan Hafreez Adam serta menampilkan petikan tulisan Nieza Nahar.

Zamri (Zul Ariffin) ialah seorang perunding hartanah yang berjaya walaupun masih muda, tetapi sudah mempunyai firma perunding hartanah di Kuala Lumpur. Haji Murad dan Hajah Raudhah hanya mempunyai seorang anak iaitu Zamri. Haji Murad dan Hajah Raudhah, sebagai anak tunggal, menitikberatkan ajaran agama dalam kehidupan Zamri sejak kecil. Hajah Raudhah sebenarnya adalah penceramah bebas yang berkuasa.

Zul Ariffin sebagai Zamri

Zamri yang dianggap sebagai anak yang baik oleh ibu bapanya, malangnya tidak mengamalkan gaya hidup sihat di Kuala Lumpur. Zamri terdedah kepada alam kesenangan, terapung-apung dengan godaan dan hasutan syaitan. Apabila ibu Zamri, Hajah Raudhah, terjumpa fotonya ketika berjoli di kelab malam, dia hilang sabar.

Hajah Raudhah memberi dua pilihan kepada Zamri sama ada berkahwin dengan gadis pilihan ibunya atau dibuang dari hidup ayahnya buat selama-lamanya. Demi meraih kemaafan ibu bapanya, Zamri mengahwini Zara (Nelissa Nizam). Zara, malangnya, mencari satu persatu rahsia gelap Zamri selepas bergelar isteri. Adakah mereka bersedia untuk mempertahankan diri mereka terhadap pelbagai tuduhan yang dilemparkan kepada mereka?

Nelissa Nizam sebagai Zara.

iQIYI ialah perkhidmatan penstriman Asia nombor satu di Malaysia berdasarkan bilangan muat turun, pelanggan bulanan aktif dan jumlah masa yang dihabiskan di platform. Jangan ketinggalan menyaksikan drama bersiri Tarik Aku Ke Syurga mulai 23 Jun 2022 menerusi slot Samarinda setiap Isnin hingga Khamis, jam 10.00 malam. Drama bersiri ini juga didatangkan dengan sarikata dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia yang boleh diakses oleh penonton secara percuma pada bila-bila masa melalui www.iQ.com/local.

Layari www.xtra.com untuk maklumat tambahan dan kemas kini tentang rancangan TV3. Ikuti @TV3Malaysia di Facebook, Instagram, dan Twitter, serta @dramasangat di Instagram. Lawati halaman Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram TV3, atau ikuti mereka di Instagram, untuk mengikuti berita terkini mengenai drama kegemaran anda di Malaysia.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

2.7k
Whatsapp40.8k