TERAKHIR BERAKSI PADA TAHUN 2018, NEW HOPE CLUB KEMBALI MEMUKAU 2,000 PEMINAT DI MALAYSIA LEWAT PERSEMBAHAN DI SUNWAY PYRAMID

Ia menjadi topik perbualan apabila New Hope Club mengumumkan kepulangan mereka ke Malaysia. Dengan persembahan pameran pertama mereka di Sunway Pyramid semasa lawatan mereka sebelum ini ke Kuala Lumpur pada 2018, kumpulan itu berjaya mengejutkan 2,000 peminat Malaysia.

Lebih daripada enam lagu terbaharu dan disukai ramai oleh New Hope Club, termasuk hit “Know Me Too Well,” dinyanyikan semasa persembahan, membangkitkan semangat belia Malaysia yang lengkap dan membolehkan peminat menyertainya.

“Tenaga mereka dan mendengar mereka menyanyi setiap bait lirik lagu kami membuat jelajah kami merentas Asia Tenggara menjadi satu detik indah sambil mengenang perjalanan kami sebagai sebuah kumpulan muzik. Dapat bertemu mereka secara langsung ataupun melihat karya mereka di media sosial sejujurnya adalah pembakar semangat kami untuk terus berkarya sebagai satu kumpulan. Kami benar-benar ingin melihat konsert kami habis tiket jualan di Malaysia satu hari nanti,” kata salah seorang ahli kumpulan mereka Reece Bibby, sambil ditemani rakan sekumpulan Blake Richardson dan George Smith.

Tiga lagu hit mereka, termasuk “Sempurna,” oleh kumpulan terkenal tempatan Insomniacks, dimainkan sebagai nombor pembukaan acara itu. Kumpulan itu dipilih oleh label seluruh dunia New Hope Club untuk membuka persembahan mereka di Kuala Lumpur, menjadikan Insomniacks sebagai aksi pembukaan pertama negara untuk pemuzik luar negara.

Mereka telah diberikan plak platinum oleh Kim Lim, pengarah urusan Universal Music Malaysia, pada akhir persembahan sebagai pengiktirafan untuk lagu mereka “Know Me Too Well” bersama Danna Paola, yang berjaya mencapai rekod platinum di Malaysia.

“Saya sangat bangga dengan pencapaian mereka di Malaysia serta kagum melihat rasa sayang mereka buat peminat yang telah mereka paparkan sejak bertahun lamanya. Ia sangat menakjubkan untuk melihat begitu ramai yang hadir ke Sunway Pyramid, menyanyi setiap bait lirik lagu mereka selain menayangkan poster buat mereka. – Membuat saya tak sabar untuk menonton lebih banyak persembahan anjuran Universal Music Malaysia.”, kata Kim Lim.

Band ini telah berjaya menjual konsert di seluruh dunia dengan penstriman berjumlah lebih 2.4 bilion (termasuk Amerika Syarikat, Kanada, UK, Jerman, Perancis, Korea, Thailand, Jepun, Singapura dan Indonesia). Mereka mendapat banyak perhatian di pasaran tempatan sebelum mencapai #1 platinum di Malaysia dengan “Know Me Too Well,” lagu hit mereka yang telah diubah di TikTok tahun lepas.

“Ia satu penghargaan yang besar buat kami, untuk melihat sokongan padu serta peningkatan peminat sejak pertama kali kami tiba empat tahun yang lalu. Kami akan terus mara dan harap akan kembali lagi.” Kata mereka.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k