‘TIADA YANG RINGKAS LUAR BIASA’ UNTUK MALAYSIA ACARA PERNIAGAAN INDUSTRI BAGI OGOS 2022

YB Dato’ Sri Hajah Nancy Shukri, Menteri Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan (MOTAC) Malaysia.

Menurut Biro Konvensyen & Pameran Malaysia, yang membentangkan 18 acara perniagaan antarabangsa yang dijadualkan berlangsung di negara ini bagi bulan Ogos 2022, acara perniagaan di Malaysia “melantun kembali.”

Kementerian Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan (MOTAC), beberapa jabatan kerajaan, dan rakan strategik lain telah menunjukkan komitmen yang kuat untuk mendapatkan acara korporat untuk Malaysia, sekali gus mengukuhkan kedudukan Malaysia sebagai Pusat Kuasa Acara Perniagaan.

“Kejayaan penting Malaysia dicerminkan oleh usaha MyCEB untuk mendapatkan barisan 14 Konvensyen, dan 4 Pameran Perdagangan yang akan diadakan hanya pada Ogos 2022 sahaja. Acara perniagaan ini dijangka menghimpunkan hampir 24,000 jumlah perwakilan yang dianggarkan menjana lebih RM56 juta impak ekonomi kepada ekonomi Malaysia,” YB Dato’ Sri Hajah Nancy Shukri, Menteri Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan (MOTAC) Malaysia berkata dalam satu kenyataan akhbar.

“Tempoh tinjauan menyaksikan MyCEB memberikan sokongan terhadap 18 acara perniagaan berbanding masa pra-pandemi, di mana kami mengadakan sejumlah 14 konvensyen dan pameran pada Ogos 2019. Ini adalah bukti kukuh bahawa pemain industri kami berdaya tahan, dan sokongan diterima daripada pelbagai agensi kerajaan sedang menuai hasil. Kami melihat keputusan positif ini sebagai sangat menjanjikan untuk Malaysia dan kami berharap dapat meneruskan usaha ini untuk merealisasikan misi kami secara progresif,” tambah Dato’ Sri Abdul Khani Daud, Ketua Pegawai Eksekutif MyCEB.

Kongres Glaukoma Asia Pasifik (APGC), IPMEX Malaysia 2022, dan kongres saintifik tahunan Persatuan Pakar Bius dan Kolej Pakar Anestesi Malaysia hanyalah beberapa peristiwa penting yang berlaku pada bulan Ogos.

Kongres Saintifik Tahunan Persatuan Pakar Bius & Kolej Anestesiologi Malaysia 2022 ialah persidangan hibrid yang direka untuk mempromosikan rangkaian antara pakar bius dari seluruh dunia dan rantau ini, serta untuk memberi inspirasi kepada lebih ramai profesional perubatan untuk meneruskan kerjaya dalam bidang anestesia dengan memberikan peserta yang terkini. maklumat mengenai pengurusan pakar bius.

Kongres Glaukoma Asia Pasifik (APGC) 2022 menghimpunkan pemain penting dalam industri oftalmologi dengan fokus pada glaukoma, menawarkan perwakilan forum untuk kerjasama, perkongsian pengetahuan dan penemuan penyelidikan tentang teknik dan inovasi termaju yang membantu menyelesaikan masalah dalam perubatan klinikal dan pembedahan.

Acara seperti IPMEX Malaysia 2022 menunjukkan bagaimana profesional dalam industri cetakan, kertas, label, pakej, percetakan beralun, papan tanda dan pengiklanan boleh bekerjasama, menjalin rangkaian yang kukuh dan menggunakan sumber pemasaran penting untuk memajukan pertumbuhan sektor sambil mempamerkan yang terbaik dalam digital dan teknologi cetak.

“Saya ingin memuji peranan MyCEB sebagai agensi pusat yang memainkan peranan penting dalam menyediakan asas yang kukuh bagi pemulihan industri acara perniagaan Malaysia selepas pandemik, serta usaha berterusan mereka untuk menaikkan kedudukan Malaysia sebagai destinasi pilihan antarabangsa. acara perniagaan yang akan menjana lebih banyak petunjuk perniagaan ke perniagaan dan mewujudkan peluang yang tidak berkesudahan untuk negara,” kata YB Dato’ Sri Hajah Nancy Shukri mengakhiri ucapannya.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k