Tontonan Komplimentari Gemilang Saluran 100 Untuk Semua Pelanggan, 21 Ogos- 18 Sept

Lebih daripada 150 rancangan kegemaran anda daripada hiburan, variasi, drama, fakta, filem, telefilem, filem pendek dan genre kanak-kanak tersedia di Saluran 100 Gemilang melalui TV, Atas Permintaan, dan Astro GO sebagai sebahagian daripada sambutan Astro untuk Kebangsaan ini. Hari dan Hari Malaysia. Dari 21 Ogos hingga 18 September, saluran ini adalah percuma untuk semua pelanggan Astro.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Astro, Henry Tan berkata, “Sebagai rakyat Malaysia yang bangga, Astro berharap agar dapat memberi inspirasi kepada negara kita untuk bersatu dan kekal teguh seperti yang divisualkan menerusi tangan-tangan yang mewakili kepelbagaian kaum di Malaysia, pada masa yang sama disulami dengan warna-warna kebangsaan kita – Biru untuk Perpaduan, Merah untuk Keberanian, Putih untuk Kesucian dan Kuning untuk Kesetiaan. Inilah nilai-nilai menyatukan rakyat Malaysia sejak lahirnya negara kita dan akan terus membimbing kita.”

Tan berkata, “Video Gemilang Bersama kami memaparkan Nurin Amalin yang berusia 19 tahun, seorang para-atlet yang kehilangan penglihatannya ketika berusia 10 tahun. Menerusinya, kita akan melihat warna dan nilai yang dimaksudkan sebenarnya.

Melalui program Gemilang Bersamanya yang mengetengahkan cerita dan hiburan terbaik Malaysia di Saluran 100 Gemilang, Astro berusaha untuk menjadi suara untuk kebaikan dalam memperkasakan rakyat Malaysia untuk menyumbang kepada pembangunan negara mereka. Pelanggan boleh menggunakan pelbagai barisan kandungan terbaharu dan masa hadapan, termasuk:

  • Malaysia All At Once The All Together Now Trofi Istimewa Merdeka menjadi rebutan dalam program ini, yang menampilkan selebriti paling terkenal negara daripada pelbagai kaum dan generasi.
  • Komedi Satu Tong, yang dibintangi oleh Shah Iskandar, Andy Teh, dan Elizabeth Tan, memaparkan kisah isu yang sering dihadapi rakyat Malaysia, seperti kelewatan bekalan udara mereka. Kejujuran dan sifat suka membantu rakyat Malaysia diingati oleh komedi “feel-good” ini.
  • The Conservationists, sebuah dokumentari oleh pengarah terkenal KC Chiu tentang isu alam sekitar di Malaysia. Dokumentari pertama menunjukkan kepada kita keindahan negara kita melalui mata lapan warga asing yang menggambarkan kehidupan di Malaysia, menjelaskan mengapa mereka memilih negara ini sebagai rumah baru mereka, dan berfungsi sebagai peringatan tentang budaya dan cara hidup yang kaya yang telah kita gunakan.
  • 270 min Buat pertama kali dalam 42 tahun, pasukan bola sepak negara layak ke Piala Asia AFC 2023 berkat perjalanan mereka yang penuh emosi, gembira dan tidak mementingkan diri sendiri, yang dicatatkan dalam dokumentari Ke Piala Asia.
  • Saksikan The Making of Air Force untuk menyambut Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia. Filem Selagi Bernyawa disiarkan di saluran Gemilang. Air Force Selagi Bernyawa, sebuah filem blockbuster yang penuh aksi, mengisahkan tentang pengorbanan Tentera Udara Diraja Malaysia serta semangat patriotisme yang mendorong mereka berkhidmat dan menjaga keselamatan kita semua. Filem yang akan disiarkan pada 25 Ogos ini menampilkan pelakon cemerlang antaranya Dato Adi Putra, Aiman Hakim, Nas-T, Sara Ali, Carmen Soo, Anas Ridzuan, Jack Tan, Johan As’ari, Iman Corinne, dan Luqman Hafidz, Pablo Amirul , Scha Alyahya, Sangeeta Krishnasamy, Azira Shafinz dan ramai lagi.
  • Melalui interaksi dengan hos Alif Satar, Sissy Iman, dan tetamu istimewa Datuk Aznil Haji Nawawi dan Michael Ang, Cheerful Chit Chat menggambarkan bagaimana kanak-kanak melihat Malaysia berbeza daripada orang dewasa.

 

Tonton filem popular Malaysia termasuk Paskal, Polis Evo 1 & 2, The Kid from The Big Apple, P. Ramlee Movies, Boboiboy The Movie 2, Ola Bola, Hantu Kak Limah, The Journey, The Garden of Evening Mists, dan banyak lagi. Anda juga boleh menonton Pertunjukan Masakan Kampunglimpik dan Agak-Agak.

Raikan Hari Kebangsaan Dengan Lebih Lagi 

Sehubungan dengan Hari Kebangsaan, Astro Radio akan mempersembahkan beberapa inisiatif menarik, termasuk memainkan lebih banyak muzik tempatan di 11 stesen radio dan aplikasi SYOK. LITE akan menyediakan pelbagai cerita yang menonjolkan ciri-ciri tersendiri rakyat Malaysia. Manakala ERA pula akan menaiki bas hop-on-hop-off bersama selebriti untuk menyertai perarakan Hari Kebangsaan di sekitar lokasi terkenal di bandar ini. Persembahan yang menarik akan disampaikan oleh RAAGA, Makanan Merdeka akan disediakan, dan MY akan menganjurkan Konsert Mini Merdeka dengan pelbagai penghibur tempatan.

Dari 8 Ogos hingga 18 September 2022, Go Shop akan menganjurkan “Jualan Go Gemilang”, menyediakan baucar diskaun bernilai sehingga RM112. Pelanggan boleh mendapat manfaat daripada penghantaran percuma ke seluruh negara, termasuk di Sabah dan Sarawak, tanpa keperluan pembelian dari 31 Ogos hingga 4 September dan 16 September hingga 18 September.

Selain itu, penonton boleh mengakses program TV eksklusif di saluran Go Shop, laman web dan aplikasi mudah alih, termasuk Kak Joy & The Geng, Inspirasi Malaysia, Keluarga Mahabbah, Go Cuti dan Rencah Go Shop. Lawati www.goshop.com.my untuk mendapatkan maklumat tambahan, atau dapatkan apl Go Shop daripada Google Play atau Apple App Store.

Pelanggan NJOI boleh menerima 2 bulan akses percuma kepada Pek HD dan kredit RM30 apabila mereka membeli Kotak NJOI dari Kedai NJOI di www.njoi.com.my, melalui penjual NJOI di seluruh negara, atau dari tapak e-dagang seperti Shopee, Lazada dan Go Shop bermula sekarang hingga 30 September.

100 pelanggan Astro yang menjawab soalan trivia dengan betul mengenai saluran Gemilang akan berpeluang memenangi Honor Band 6 melalui Astro Rewards. Halaman peraduan boleh didapati https://astro.com.my/merdeka22.

Memberi Semula Kepada Komuniti

Bersama Pusat Darah Negara (PDN), Astro melancarkan kempen Gemilang Bersama, dan Persatuan Buta Malaysia dan Astro menjalankan program buku audio (MAB). Anda mungkin berpotensi menyelamatkan tiga nyawa dengan satu beg derma darah. Di pusat derma darah Jalan Tun Razak, Putrajaya dan Mid Valley, anda boleh melakukannya. Sila ke www.pdn.gov.my untuk maklumat lanjut.

Selain itu, Astro menggalakkan rakyat Malaysia menjadi sukarelawan untuk rakaman buku audio dengan bekerjasama dengan Persatuan Orang Buta Malaysia. Ini dilakukan untuk membantu dan meningkatkan kesedaran kepada orang ramai yang hilang keupayaan untuk melihat (MAB). E-mel librarian@mab.org.my akan menerima penyerahan buku audio anda. Lawati laman web perpustakaan di mab.org.my untuk butiran tambahan.

https://promotions.astro.com.my/details/GemilangBersama/ untuk maklumat lanjut mengenai kempen Gemilang Bersama.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k