TV3 KEKAL MENJADI PILIHAN NOMBOR 1 PENONTON

Tarikh bertuah ini menyaksikan TV3, stesen nombor satu negara, berusia 38 tahun pada 1 Jun 2022. Sejak penubuhannya pada 1984, TV3 telah menjadi saluran utama bagi rakyat Malaysia yang mencari pengaturcaraan semasa yang berkualiti tinggi. Sempena sambutan ulang tahun ke-38, TV3 telah merancang beberapa paparan dan kejutan menarik bagi menyemarakkan lagi bulan yang indah ini.

TV3 bekerjasama dengan ilustrator Miriam Omar untuk mencipta karya seni bergambar yang menggambarkan evolusi TV3

Menurut Dato’Khairul Anwar Salleh, Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima dan Primeworks Studios, TV3 telah bersiaran di negara kita selama 38 tahun. Kita kini hidup dalam era digital, di mana semua maklumat dan bahan hiburan berada di hujung jari anda. Pembaharuan dan pengubahsuaian bahan program juga tidak dielakkan. Hasilnya, seluruh tenaga kerja dan krew produksi TV3 akan terus berdedikasi untuk memastikan jenama TV3 terpahat di hati rakyat Malaysia, seperti Buletin Utama, Anugerah Juara Lagu, 999, Majalah 3, Jejak Rasul, Malaysia Hari Ini, dan Wanita Hari Ini, kekal inovatif.

Dato’Khairul Anwar Salleh, Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima dan Primeworks Studios

Buletin Utama, program televisyen paling popular di Malaysia, menyiarkan tujuh laporan khas mulai 26 Mei 2022, untuk memperingati ulang tahun ke-38 TV3. Laporan khas itu memfokuskan rancangan TV3 seperti Anugerah Juara Lagu, Majalah 3, Nona, Jejak Rasul, Malaysia Hari Ini, Wanita Hari Ini, 999, dan tidak ketinggalan, Buletin Utama yang berjaya membentuk hati penonton. Sebagai tambahan kepada penyiar berita semasa, 12 penyiar berita lagenda kembali ke pentas Buletin Utama.

Malaysia Hari Ini dan Wanita Hari Ini menyiarkan segmen khas sempena sambutan istimewa ini. Kedua-dua rancangan itu turut menggalakkan penonton TV3 menyertai pertandingan pulut kuning berhias, yang berlangsung dari 19 Mei hingga 26 Mei. Pada 1 Jun 2022, jam 12 tengah hari, pemenang hadiah utama akan diumumkan secara langsung di Women Today.

TV3 turut mengacarakan TV3 Fiesta Sentiasa Bersamamu pada 18 Jun 2022, di perkarangan Sri Pentas, bagi menambahkan lagi kemeriahan sambutan ulang tahun itu. Pintu dibuka kepada orang ramai pada pukul 9.00 pagi, di mana seluruh keluarga boleh menikmati pelbagai aktiviti menarik dan beramah mesra dengan selebriti. popular.

Ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram, dan Twitter di @TV3Malaysia, dan TikTok di @TV3MalaysiaOfficial untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini mengenai program TV3. Sepanjang bulan Jun ini, gunakan hashtag #TV3SentiasaBersamamu untuk memulakan perbualan di media sosial mengenai sambutan ulang tahun ke-38 TV3.

CATEGORIES
Share This