VOICE IN PUBLIC TONJOLKAN KEMAMPUAN MENERUSI LAGU ‘PUJANGGA’

‘Lagu Cari Tuan’ sebuah program realiti anjuran Tune Talk dengan kerjasama Hot FM dan Alternate Records Sdn Bhd telah menutup tirainya. Program ini adalah bertujuan untuk mencari bakat baharu berkumpulan yang sesuai untuk menyanyikan semula lagu yang telah dicipta oleh seorang komposer berbakat iaitu Zimi namun tiada penyanyi.

Akhirnya kumpulan Voice In Public berjaya menawarkan hati juri dan komposer lagu ini. Kumpulan ini berjaya membawa pulang RM5,000 sebagai hadiah kemenangan dan kontrak rakaman bersama Alternate Records Sdn. Bhd.

Voice In Public adalah kumpulan band yang semuanya berasal dari Ipoh, Perak. Mereka ini merupakan jiran dan membesar bersama-sama sejak kecil. Voice In Public ini dianggotai oelh 5 orang ahli iaitu Dyeana (Vocal), Awie (Gitar 1), Dahar (Gitar 2), Rahul (Bass) dan Aiman (Drum). Rata-rata ahli kumpulan ini berumur dari 23 – 30 tahun. Kumpulan ini berjaya menawan hati juri pada pertandingan itu kerana keunikan suara vokalisnya iaitu Dyeana di samping kemampuan ahli kumpulan lain yang bermain muzik dengan baik.

 

CATEGORIES
Share This