Wings Menjanjikan The Rock Emperor di Penang Chapter yang Lebih Epik dan Gempak

Tahun 1987 menjadi titik penting dalam sejarah kebudayaan Malaysia dengan kemunculan kumpulan Wings dan album pertama mereka yang meletakkan tonggak penting dalam seni muzik tempatan. “Belenggu Irama” bukan sahaja menyokong pertumbuhan industri muzik Malaysia, tetapi juga menyumbang kepada peningkatan populariti genre rock dalam landskap kebudayaan negara. Penyampaian Wings di atas pentas turut menjadi tarikan utama dalam kalangan penonton yang menghargai seni persembahan secara langsung.

Nama Wings laris menjadi sebutan dan rebutan penganjur di sana sini antaranya Pesta Pulau Pinang di Sungai Nibong, Bayan Lepas.

 

Penganjur mampu tersenyum lebar dengan kehadiran penonton kerana kehebatan Wings bukan sahaja menarik peminat di Pulau Pinang tetapi juga dari Perlis, Kedah dan Perak (utara).

 

Bagaimanapun, sedar tak sedar kumpulan legenda ini sebenarnya sudah lebih 30 tahun tidak mengadakan konsert di Pulau Pinang (bahagian Pulau).

 

Hanya pada tahun lalu, ‘Sayap’ mereka singgah beraksi dalam Konsert Mega Marhaen @Mid Town Perda, Pulau Pinang yang menyaksikan kehadiran ramai penonton walaupun hujan lebat. 

 

Justeru satu perancangan rapi disusun, maka  tercetus idea menganjurkan konsert yang lebih gah iaitu Konsert Wings The Rock Emperor – Penang Chapter yang akan berlangsung pada 24 Februari ini. 

Kehebatan siri The Rock Emperor ini sudah diakui menerusi dua konsert terdahulu iaitu di Singapura pada 29 Julai 2023 dan Kuala Lumpur pada16 Disember 2023. 

 

Untuk itu, Dato’ Awie menjanjikan persembahan yang lebih hebat, lebih gempak dan lebih menghiburkan buat peminat di ‘Pulau Mutiara’. 

 

“Jom…orang-orang Pulau Pinang, Kedah, Perlis, Perak dan dimana sahaja. Mari datang saksikan persembahan Wings di SPICE Arena Penang pada 24 Februari nanti. 

 

“Saya bersama Eddie, Black, Sham dan Edrie sudah tidak sabar bertemu anda. Maklumlah kami pun sudah lama tidak beraksi di sini. Sudah pasti kami akan memberikan aksi terbaik. 

 

“Persembahan di Pulau Pinang memang ditunggu-tunggu kerana dapat mengimbas kembali saat-saat awal kemunculan di persada seni tanah air 37 tahun lalu. 

 

“Kami diterima baik oleh peminat di sini dan kehadiran mereka tidak mengecewakan. Justeru inilah juga harapan kami menerusi konsert kali ini,” katanya. 

 

Sebagai bukti kesungguhan mereka mempromosikan Konsert Wings The Rock Emperor – Penang Chapter, Dato’ Awie dan empat rakannya turun padang bertemu peminat di Queensbay Mall, Pulau Pinang, Mydin Mall, Jalan Baru Bukit Mertajam dan AEON Mall Taiping pada Sabtu dan Ahad lalu. 

 

Konsert Wings The Rock Emperor – Penang Chapter tampil dengan kelainan apabila Wings mengetengahkan konsep Gores & Menang kepada penonton. 

 

“Untuk setiap tiket, kita akan buat satu Gores dan dalam Gores itu ada hadiah-hadiah tertentu yang akan dimenangi oleh penonton bertuah. 

“Terdapat lebih 700 barangan akan diberikan kepada pembeli tiket Konsert Rock Emperor. Ia merangkumi semua pembeli dari tiket berharga RM95 sehingga lebih RM300. 

 

“Barangan untuk dimenangi itu termasuk pre love barangan Wings terpakai yang akan kita hadiahkan kepada pemenang-pemenang,” kata Dato’ Awie lagi.  

 

Hot FM dan KOOL 101 dipilih sebagai Radio Rasmi Konsert Wings The Rock Emperor – Penang Chapter, manakala Xtra pula dipilih sebagai Rakan Media Digital Rasmi. 

 

Tiket untuk menonton boleh didapati di https://wings.ubertickets.asia.

 

Harga-harga yang ditetapkan ialah 

FREE SEATING / STANDING  RM  95 – CAT 1 > Free Seating RM115 – Rock Zone > Free Standing RM158 – Rock Silver > Free Seating RM188 – Rock Gold > Free Seating  NUMBERED SEAT  RM258 – VIP RM315 – Rock Emperor  Jumpa disana! 

CATEGORIES
TAGS
Share This