Acara tahunan petrolhead MOTORMANIAC Encore Edition Akan Berlangsung pada 7 & 8 Oktober di Mytown, KL

Para peminat automotif, MOTORMANIAC, jabatan media di bawah BATERIKU.COM, telah mengumumkan dengan penuh semangat mengenai acara tahunan petrolhead yang paling dinanti-nantikan. Acara ini bakal berlangsung di pusat beli-belah MYTOWN, Kuala Lumpur pada hujung minggu ini! Ikuti kami untuk pengetahuan eksklusif mengenai dunia automotif yang bakal menggetarkan jiwa anda!

Jika anda peminat acara kereta atau otomotif, acara 2 hari ini dianjurkan khusus untuk anda. MOTORMANIAC akan menganjurkan acara MOTOR MANIAC ENCORE EDITION di Tingkat 7 tempat letak kereta MYTOWN, KL pada hujung minggu ini dari 10.00 pagi -10.00 malam. Dianggarkan 40,000 pengunjung akan hadir ke acara tersebut. Terdapat sejumlah 450 kereta daripada JDM, MDM, Continental, Concept Cars sehinggalah Supercars yang bakal dipamerkan buat pengunjung.

Pengunjung juga akan berpeluang untuk menyaksikan pelancarankhas kereta projek pertama MOTORMANIAC iaitu Nissan Cefiro A31. PROJEK MOTORMANIAC A31 telah dimulai sejak 2 tahun lalu dan pengunjung bakal menyaksikan kereta berusia 35 tahun itu dipamerkan dnegan modifikasi serta wajah yang baru.

Berpegang teguh pada motornya iaitu MADE BY ETHUSIASTS, FOR ENTHUSIASTS, PROJECT A31 adalah symbol keazaman MOTORMANIAC yang tidak pernah berputus asa dalam apapun bagi melahirkan semula kenderaan tersebut di atas jalan raya.

Diilhamkan oleh pepatah, “Bukan apa yang anda beli, tetapi apa yang anda bina yang benar-benar penting”, alat ganti untuk PROJEK A31 telah diperolehdari Thailand, Jepun dan Amerika Syarikat sementara pemasangan semula dan pembinaan semula dilakukan secara oleh pasukan muda MOTORMANIAC dan dibimbing oleh pakar industri dan pakar di seluruh negara.

Acara MOTORMANIAC ENCORE EDITION dianjurkan oleh BATERIKU.COM dan turut disokong oleh Kementerian Belia & Sukan serta Kementerian Pelancongan Malaysia manakala Rakan Kongsi Utama ialah ASTRA, MYTOWN, UVR dan RETROHAVOC. Terima kasih khas kepada Penaja Utama- SUPER SUNDAY, ASDF, HOUSEBOOM; penaja lain- ALLIANZ, ABSTRAX, WAHDAH, MANNOL, BREMBO by EMERALD, KALOOT dan THE FLATSCHOOL PROJECT. Ucapan terima kasih khas juga ditujukan kepada 41 penyokong jenama dan Rakan Kongsi Media Antarabangsa kami: CARCULT serta Rakan Media Rasmi kami : SAYS SEISMIK.

Sidang media kali ini diketuai oleh The Don of MOTORMANIAC, Mike Faiz, yang telah berkongsi beberapa perkara seperti:-

“Sebagai peminat kereta sendiri, kami komited untuk mengeluarkan barisan kereta, pertandingan dan aktiviti terbaik khas bagi budaya petrolhead yang semakin meningkat di Malaysia. Kami telah menyertakan elemen Penghargaan kepada pempaper kereta melalui Anugerah seperti ‘Best Fitment’, ‘Best Engine Bay’, ‘Best Classic Car’, dan ‘Best Concept Car’ antaranya.

“Selain barisan kereta yang dipamerkan, kali ini, kami juga telah menganjurkan Kawasan KERETA UNTUK DIJUAL dengan sejumlah 16 kereta terpilih boleh dibeli semasa acara tersebut,” tambah Mike.

“Kami juga teruja untuk mengumumkan kembalinya Pertandingan Car Limbo & 2-Step yang juga merupakan kegemaran orang ramai, yang juga terkenal dalam acara tahunan pertama MOTORMANIAC tahun lepas. Bukan itu sahaja, pada tahun ini, MOTORMANIAC akan menyelitkan program dan aktiviti gaya hidup daripada BBOY (Breakdance) menegak, BMX (Basikal) menegak dan Hotwheels (Miniatures) juga.”

“Memahami keadaan ekonomi semasa yang semakin pulih , kami telah menjadikan acara ini sebagai ‘RAHMAH’ yang mungkin untuk pemilik kereta mempamerkan kereta mereka dan untuk dihadiri pengunjung. Acara selama 2 hari ini mengalu-alukan pengunjung dari semua lapisan masyarakat bukan sahaja dengan aktivitinya tetapi juga dengan pelbagai usahawan makanan dan minuman yang akan datang menyediakan trek makanan mereka sepanjang acara itu”, menurut Mike.

Tiket berharga RM10.00 sehari dan sudah terjual dengan pantas. Anda boleh mendapatkan tiket anda hari ini di sini: https://bateriku.com/ticketing/events

 

CATEGORIES
Share This