OPPO MEMPERKENALKAN SIRI RENO8 5G – PAKAR POTRET YANG MEMBERIKAN PENGALAMAN FOTOGRAFI CAHAYA RENDAH YANG TIADA TANDINGAN

Menurut kenyataan akhbar OPPO, telefon pintar siri Reno8 5G baru sahaja diperkenalkan di Malaysia. Dengan NPU imej MariSiliconX pertama yang dibangunkan secara bebas oleh OPPO, Reno8 Pro 5G berjanji untuk menjadi pakar potret peringkat atasan sepenuhnya. Reno8 Pro 5G menawarkan ciri kamera canggih yang membolehkan pelanggan mengambil potret ultra tajam walaupun dalam persekitaran yang paling mencabar berkat keupayaan pemprosesan imej MariSilicon X yang berkuasa.

Reno8 Pro 5G menambah baik foto dan filem potret ultra tajam dengan asas perkakasan dan perisian yang kukuh serta rangkaian fungsi pengimejan yang mengagumkan.

Pengalaman potret yang tiada tandingan ini adalah hasil daripada MariSiliconX, NPU imej rekaan dalaman OPPO, yang menyediakan sejumlah besar kapasiti pengiraan khusus untuk pengimejan Reno8 Pro 5G.

MariSiliconX boleh menyediakan Reno8 Pro 5G dengan 18 trilion operasi sesaat (18 TOPS) kapasiti pemprosesan imej yang menakjubkan. MariSilicon X boleh mencapai nisbah isyarat kepada hingar sehingga 8dB untuk foto sambil melakukan pemprosesan Al 4K tanpa kehilangan masa nyata dan gabungan HDR sehingga 10bit dalam domain RAW.

Telefon pintar Reno8 Pro 5G dan Reno8 5G menggunakan kamera Dwi Sensor IMX709 dan IMX766 premium Sony, untuk kamera hadapan dan belakang. Jika dibandingkan dengan penderia RGGB konvensional, penderia kamera RGBW 32MP generasi akan datang Sony memastikan peningkatan 60% dalam pengambilan cahaya dan pengurangan hingar sebanyak 35%. Selain itu, ini adalah kali pertama rakaman video 4K disediakan pada telefon pintar dalam julat harga ini – dengan Video Malam Ultra 4K, pengguna boleh menangkap video potret pada waktu malam.

Reka bentuk yang menakjubkan dengan unibody diperkemas yang unik.

Reka Bentuk Unibody Diperkemas tersedia buat kali pertama pada Siri Reno8 5G. Sarung kamera dan penutup belakang telefon disatukan dengan lancar menggunakan kaedah penempaan panas suhu tinggi dan tekanan tinggi unik OPPO. Modul kamera binokular dan cincin denyar yang terkenal yang terdapat di kawasan kamera adalah perkara yang menjadikan reka bentuk Reno8 Pro 5G istimewa. Shimmer Gold dan Shimmer Black ialah dua warna menarik yang ditawarkan untuk Reno8 Pro 5G, iaitu tebal 7.67mm dan berat 179g.

Reno8 Pro 5G juga merupakan telefon pintar Reno Series yang paling nipis setakat ini, berukuran hanya 7.34mm tebal dan berat hanya 183g. Ia akan ditawarkan dalam dua warna kemasan baharu yang cantik: Glazed Green dan Glazed Black.

Bertahap flagship, prestasi keseluruhan yang lancar

SoC 5G bersepadu daripada MediaTek yang dipanggil Dimensity 1300 memperkasakan Reno8 5G. ARM Cortex-A78 ultra-teras yang berjalan sehingga 3GHz adalah sebahagian daripada SoC octa-core, yang dibina menggunakan teknologi 6nm. Selain itu, telefon pintar ini adalah yang pertama dalam Siri Reno yang mempunyai teknologi pengurusan storan baca dan tulis LPDDR5 yang sangat berkesan.

Caj selama 5 minit sudah memadai untuk menghidupkan 2 jam permainan mudah alih, dan bateri 4500mAh peranti boleh dicas sehingga 50% dalam masa 11 minit sahaja berkat SUPERVOOC 80W OPPO yang sangat pantas. Sebagai menghargai prestasi keselamatan mereka, kedua-dua peranti telah menerima pensijilan Safe Fast Charging System (SFC) daripada TÜV Rheinland.

Walaupun Reno8 5G menampilkan Ruang Wap, Reno8 Pro 5G mempunyai Sistem Penyejukan Ultra Konduktif. Ciri-ciri ini memastikan telefon sentiasa boleh berfungsi dengan baik dalam julat suhu yang menyenangkan.

Ujian kelancaran 36 Bulan yang dijalankan oleh TÜV SÜD menghasilkan Penilaian A untuk telefon OPPO Reno8 5G Series. Ia mempunyai keupayaan permainan peringkat pro seperti Call of Duty: mod penyegaran tinggi 90Hz Advanced Warfare dan 1000Hz Ultra Touch Response PUBG Mobile.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k