22BAND MUNCUL DENGAN LAGU ‘HIDUP’

Dari kiri : Apis (Gitar) , Bun (Gitar) , Eqmal (Vokal) , Ijan (Drum) dan Reen (Bass) (22BAND)

22BAND merupakan sebuah band baru berasal dari lembah klang dan muzik yang diperjuangkan dalam konsep pop alternatif terkini. Mereka berkata bahawa banyak mendapat maklumbalas dan komen yang baik dengan susunan muzik pop terkini. Oleh sebab itu, sekali gus menjadikan single terbaru 22Band yang bertajuk “Hidup” yang mempunyai cerita rasa lain dari dari yang lain.

22BAND ini terdiri dari Eqmal (Vokalis), Bun (Gitar), Apis (Gitar), Reen (Bass) dan Ijan (Drum).

Menurut ahli kumpulan 22BAND, nama 22BAND ini dipilh kerana pada asalnya band ini hanyalah sekadar projek. Disebabkan keserasian mereka bersama dalam misi perjuangan muzik, maka dengan rasminya nama 22BAND ini pada tahun 2022. Nama rasmi ini juga digunakan untuk memperingati covid yang melanda negara kita.

Single perdana mereka ‘Hidup’ merupakan hasil ciptaan bersama ahli 22BAND manakala lirik oleh Apis sendiri . ‘Hidup’ mengisahkan kisah seseorang melalui kehidupan harian yang sukar terutama masyarakat masa kini di waktu fasa endemic kini .
Sejujurnya mereka tidak pernah menyangka bahawa hasrat untuk bertapak dalam industri muzik ini tercapai , walaupun dalam keadaan yang berbeza pada beberapa tahun di sebab kan covid-19 dengan harapan hasil karya-karya mereka itu diterima ramai.
Rancangan mereka selepas ini dikatakan akan menghasilkan lebih banyak single baru masa kini mengikut peredaran zaman serta mengikut trend lagu semasa yang disukai pendengar setiap lapisan masyarakat . Kini, audio rasmi ‘   Hidup ‘ oleh 22BAND telah pun berada di semua saluran digital seperti JOOX, Deezer, Spotify, Itunes dan juga Apple Music manakala video lirik boleh ditonton ramai bermula 24 Jun 2022 (5 Petang) ini di saluran youtube Luncai Emas.
“Kami berharap, dengan single terbaru 22BAND bertajuk Hidup ini, 22BAND
dapat melebarkan sayap lebih tinggi lagi, dengan sokongan dari semua’’ – 22BAND .
CATEGORIES
Share This