Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/beritahari/domains/beritaharian.my/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

3 GENERASI PEMUZIK ROCK NEGARA GEGARKAN DEWAN ZEPP KL!

 

Peminat muzik rock desa teruja menjangkakan konsert “YOLO Live Sessions: 3 Generations” malam tadi, yang telah berjaya. Ia menghimpunkan “otai-otai” rock tempatan dari Malaysia, termasuk Spider, Noh Salleh, dan XPDC, yang dipasang secara nyata oleh syarikat pengurusan acara YOLO Malaysia.

Tiga generasi pemuzik dari tiga genre rock berbeza tidak pernah dapat membuat persembahan bersama di atas pentas. Penonton sering menyertai lagu-lagu yang dipersembahkan untuk menikmati diri mereka sendiri.

Ketika negara masih tertakluk kepada Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) pada 2020, YOLO Malaysia sebelum ini telah mengadakan enam konsert digital dengan kejayaan untuk penyanyi termasuk Tuju & Loca B, Zizi Kirana, Dolla, All Starz Division, dan Ruffedge.

Aksi pertama pada malam konsert dimulai kumpulan Spider dengan membawakan lagu-lagu hit mereka seperti Anti Graviti, Kacap Terlabik, Kau Saja, Hidupku, Mungkinkah Terjadi, ‘tribute’ istimewa Mentera Semerah Padi, Kelawar Vampira dan Mabok.

 

 

Ini merupakan konsert pertama bagi Spider walaupun berkongsi pentas dengan nama-nama besar industri rock kita, dan peminat yang hadir sangat happening dan enjoy dengan persembahan mereka. Istimewanya, sifu Dato’ M.Nasir turut hadir memberi sokongan dan kami sempat membuat ‘tribute’ spontan buat beliau melalui lagu Mentera Semerah Padi.

Ketika aksi kedua dipersembahkan, Noh Salleh membawa ‘mood’ yang lebih romantic ke dalam dewan Zepp KL dengan menyanyikan lagu-lagu berentak retro popularnya seperti Gelung, Renjana, Mr.Polia, Biar Seribu, Sang Penikam, Angin Kencang dan Bunga Di Telinga.

Terakhir, band rock yang digelar ‘Raja Funfair’, XPDC mempersembahkan lagu-lagu rock malar segarnya seperti Ntahapahapantah, Raja Kertas, medley 3 lagu (Titian Perjalanan, dan Aku Dan Sesuatu), Selendang Merdeka, Kita Pengyu, Senapang Patah, Kabus Semalam, Hidup Bersama, Bukan Milik Aku dan Semangat Yang Hilang.

Sebelum konsert dimulakan, ketiga-tiga penghibur itu menyampaikan nyanyian khas lagu keagamaan terkenal Semangat Yang Hilang untuk penonton.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k