FRANCAIS KOMEDI AKSI BLOCKBUSTER NO 1 MALAYSIA, ABANG LONG FADIL 3 SEDIA GEGARKAN PAWAGAM TANAH AIR

Dengan sekuel terbarunya, Abang Long Fadil 3, francais komedi aksi “blockbuster” No. 1 Malaysia bakal menggegarkan pawagam Malaysia, Singapura, dan Brunei pada 8 September. Dengan barisan penghibur terkenal dan kualiti produksi yang patut dibanggakan, filem daripada penerbit terbesar negara, Skop Productions dan Astro Shaw, menjanjikan aksi yang luar biasa, komedi yang menyayat hati dan pelakon yang cemerlang.

Syafiq Yusof, seorang pembikin filem yang cukup berkaliber, memberikan Abang Long Fadil 3 satu lagi sentuhan dan idea asli. Dengan filem blockbusternya seperti Abang Long Fadil, Misteri Dilaila, KL Special Force, dan Penunggang Agama, Syafiq telah mendapat kemasyhuran yang besar. Dia juga terkenal sebagai pembuat filem yang gemar menyampaikan cerita “twist”.

Kepulangan kumpulan JOZAN yang dianggotai Zizan Razak dan Johan selepas lima tahun tidak hadir merupakan antara kelebihan dan ciri tersendiri filem itu. Malah, sambutan positif klip teaser filem itu, yang dibintangi oleh kedua-dua pelakon ini, telah menunjukkan betapa tidak sabarnya penonton untuk tayangan filem itu. Berikut adalah beberapa reaksi di media sosial:

  1. #JOZAN is back boizzz – @naim.skema.noob
  2. Jozan buat comeback #abanglongfadil3 – @kelvinwest103
  3. xsabar nak tngok JOZANNN-@nrlsyafiqahsb
  4. Yeah jozan is back ni kalau ada coming soon punya movie berdua ni mesti gempak-@muhammadakidhaziq
  5. bff berlakon sama confirm pecah perut hahaha tgk muke dh nmpk terhibur.. moga d permudahkan bang @zizanrazak869 dan @jozlynnhanania. @eyraa sheyraa

Penghibur terkenal termasuk Elizabeth Tan, Maya Karin, Dato AC Mizal, Shuib, Kazar, Ozlyn Wati, Tania Hudson, Joey Daud, Jay Iswazir, Daniella Sha, Khir Rahman, dan Siraj ditampilkan dalam filem itu selain Zizan dan Johan. Detik aksi mendebarkan ditonjolkan oleh hampir semua pelakon.

Naib Presiden, Perniagaan Melayu Nusantara & Ketua Astro Shaw, Raja Jastina Raja Arshad berkata, “Melihat reaksi penonton dan kejayaan filem di pawagam sekarang ini, telah membuktikan kepercayaan penonton terhadap filem tempatan sentiasa ada, cuma mereka lebih cenderung menantikan filem yang baik dan berkualiti. Kejayaan filem tempatan itu juga secara tidak langsung turut memberi nafas baru buat pengkarya untuk melangkah lebih jauh. Kini tiba giliran Astro Shaw dan Skop Productions kembali selepas dua tahun dalam percaturan filem tanah air dan bersedia untuk mencipta fenomena tersendiri menerusi Abang Long Fadil 3. Di samping itu, kami juga merangka strategi pemasaran yang kreatif bagi menambahkan lagi keterujaan penonton dalam menantikan filem francais popular ini pada bulan hadapan. Sebagai permulaan, kami telah melancarkan kempen Sama Tak Serupa. Selain itu, kami rasa amat berbesar hati turut berpeluang menjalinkan kolaborasi bersama penaja-penaja, di samping kerjasama erat bersama pemamer dan mendapat sokongan padu daripada station radio Melayu dan Inggeris Astro, serta portal hiburan nombor 1, Astro Gempak. Kami mengharapkan Abang Long Fadil 3 yang merupakan pembuka untuk Astro Shaw selepas dua tahun, dapat membantu mengubah momentum industri perfileman ke arah satu paradigma yang baru.”

Pengarah Skop Productions, Datuk Yusof Haslam melahirkan rasa gembira akhirnya filem daripada francais pecah panggung ini akan temui penonton tidak lama lagi, “Kami percaya kini adalah masa yang tepat untuk tampilkan Abang Long Fadil 3 dan menambahkan lagi keyakinan kami apabila melihat sambutan luar biasa penonton serta peminat terhadap filem tempatan baru-baru ini. Abang Long Fadil 3 menjanjikan kelainan di mana ia mempersembahkan arah tuju yang lebih mantap. Peminat francais Abang Long Fadil dapat melihat transisi karya ini daripada filem pertama pada tahun 2014, kemudian sekuel pada tahun 2017 sehingga filem terbaru ini. Malah, kemunculan watak-watak baru juga turut menyerikan dan memberi nafas baru kepada francais ini. Kami harap kehadiran Abang Long Fadil 3 pada 8 September ini mampu merancakkan lagi industri perfileman Malaysia.”

Zizan sebagai Abang Long Fadil

Pada 9, 10, dan 11 September di Selatan serta 16, 17, dan 18 September di Utara, pelakon filem Abang Long Fadil 3 akan mengambil bahagian dalam sesi jelajah. Anda boleh mengikuti Astro Shaw di Instagram, Twitter dan Facebook untuk mengetahui lebih lanjut tentang perjalanan ini.

Manakala lagu “Payung” nyanyian Zizan Razak dan Elizabeth Tan menjadi OST untuk filem Abang Long Fadil 3. Peminat boleh mengambil bahagian dalam cabaran tarian lagu Payung di aplikasi TikTok, dan mereka yang bertuah akan dapat melihat Abang Long Tayangan Mega Fans Fadil 3 pada 7 Ogos.

Filem yang akan mula menghancurkan pentas yang menakjubkan akan dijangkakan. Di Malaysia, Brunei, dan Singapura mulai 8 September, Abang Long Fadil 3 akan ditayangkan. Di TikTok, Instagram, Twitter, Facebook, Astro Shaw dan Astro Gempak, anda boleh mengakses maklumat terkini dan klip pencerahan berkaitan filem ini.

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k