SAKSIKAN DRAMA TERBARU TV3 ANAK BERANAK ABE YIE MEMANG KECOH SATU FAMILI!

Anak-anak Abe Yie menghadapi pelbagai kesukaran! Anak-anak Abe Yie merangka beberapa rancangan untuk kembali ke tempat kelahiran mereka semasa pergolakan wabak di seluruh negara. Setiap Isnin hingga Khamis pukul 6 di TV3, mulai 16 Ogos 2022, saksikan drama terbaru Anak Beranak Abe Yie yang pastinya menghiburkan. Anda juga boleh menontonnya secara langsung di www.tonton.com.my.

Drama bersiri 20 episod terbitan Zamriez Golden Pictures, Anak Beranak Abe Yie diarahkan oleh pembikin filem Pali Yahya, yang sudah pun berjaya dengan drama popular Risik Pada Hati dan Honey-Moon. Bersama Azlee Senario, Jasmin Hamid, Aiman Tino, Wan Sharmila, Aidit Noh, Puteri Sarah, Aidil Aziz, dan lain-lain, naskhah skrip MF Kencana ini turut mempamerkan persembahan hebat pelakon-pelakon ini.

Azlee senario

Peristiwa berikutan rasa kagum rakyat Malaysia apabila mengetahui bahawa negara telah melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) diimbas kembali dalam drama ini. Keturunan Abe Yie datang dalam pelbagai jenis (Azlee Senario). Sebagai sebahagian daripada pekerjaan mereka, Sam (Aidil Aziz) dan Ann (Wan Sharmila) masing-masing mempunyai rumah di Melaka dan Kuala Lumpur. Tambahan pula, sudah agak lama mereka tidak melawat Kelantan, tempat asal mereka. Che Yah (Jasmin Hamid) merangka perancangan yang mungkin boleh dijadikan justifikasi untuk menjelajah ke seluruh negara untuk pulang ke dusun kerana ingin melepaskan rindu.

Jasmin Hamid

Muluk (Aiman Tino) dan Abe Yie bimbang Sam dan Ann akan membawa pulang penyakit itu secara tidak sengaja kerana keterujaan mereka ingin merentas negeri kerana mereka sangat bimbang tentang wabak yang mengerikan ini. Orang tua dan warga kampung sentiasa menggesa penduduk supaya menjaga kesihatan mereka dan menjauhi tetamu semasa PKP dilaksanakan.

Aidil Aziz dan Aiman Tino

Adakah zuriat Abe Yie akan berjaya dalam rancangan mereka? Bolehkah mereka akhirnya bersatu semula dalam keadaan selamat dan sihat? Drama penuh aksi Abe Yie, Anak Beranak, yang boleh disaksikan secara langsung di www.tonton.com.my, disiarkan di TV3 setiap Isnin hingga Khamis pada pukul 6.

Untuk mengetahui lebih lanjut, pergi ke akaun media sosial rasmi TV3 di Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram (@TV3Malaysia), serta Instagram rasmi Drama Sangat (@dramasangat).

CATEGORIES
2.7k
Whatsapp40.8k