TV9 SAJIKAN PERLAWANAN SENGIT LIGA SUPER MALAYSIA 2022

Aksi dari Liga Super Malaysia akan disiarkan di TV9, yang merupakan berita gembira buat pencinta bola sepak tempatan!

Kami kini berada di pertengahan musim untuk Liga Super Malaysia. Perlawanan antara Terengganu FC dan Johor Darul Ta’zim, penyandang juara, akan ditayangkan di TV9 ketika perlawanan ke-15 berlangsung (JDT). Permainan itu dijadualkan pada hari Rabu, 10 Ogos, jam 8:45 malam. di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Saksikan atlet terkemuka JDT, termasuk Bergson, Fernando Forestieri, Arif Aiman Hanapi, serta atlet terkemuka Terengganu, termasuk Kpah Sherman, Kipré Tchétché dan Faisal Halim.

“Sebagai peminat tegar bola sepak tempatan, saya cukup teruja dengan perkembangan ini, di mana TV9 akan menyiarkan kandungan sukan yang menarik dan terkini. Kami akan terus memberi ruangan kepada penggemar bola sepak dan rakyat Malaysia untuk menonton sukan kegemaran mereka di TV9 sebagaimana yang telah dijanjikan. Marilah kita bersama-sama memberi semangat demi bola sepak tanah air dan memeriahkan lagi Liga Super Malaysia yang akan ditayangkan di TV9.” kata Dato’ Khairul Anwar Salleh, Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima.

Menurut Hanif Miswan, pengacara Malaysia Hari Ini (MHI), penyampai radio Buletin FM dan pengacara serta pengulas bola sepak Liga Super Malaysia, “Walaupun Liga Super Malaysia sudah berada di pertengahan musim, saya cukup gembira apabila TV9 akan menyiarkan perlawanan-perlawanan yang akan datang. Aksi bola sepak tempatan lebih mudah ditonton, jadi saya sangat teruja untuk menonton sukan kegemaran ramai ini bersama-sama penonton di TV9. Jangan lupa untuk memberi sokongan kepada kesemua pasukan yang bersaing di Liga Super Malaysia!”

Datuk Ab Ghani Hassan (Presiden, MFL), Dato’ Khairul Anwar Salleh (Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima), Chow Mey Leng (Ketua Strategi Kandungan & Operasi, TM, Unifi)

Penyiar Rasmi Liga Super Malaysia – unifi TV, telah mengambil langkah untuk memanjangkan hak penyiaran ini ke TV9, demi para peminat bola sepak tempatan. Mengulas mengenai hal ini, Ketua Pegawai Komersial Telekom Malaysia Berhad (TM), Anand Vijayan berkata, “Bola sepak adalah salah satu sukan utama dan mendapat tempat di hati ramai peminat sukan. Kerjasama terbaharu yang dijalinkan bersama TV9 membolehkan Liga Super Malaysia ditonton oleh lebih ramai penyokong sukan ini. Selain daripada dapat menonton perlawanan-perlawanan ini melalui saluran unifi Sports, aplikasi unifi PlayTV dan saluran YouTube unifi, Liga Super Malaysia kini bersiaran di TV9 dan kami berharap para peminat dapat menikmati perlawanan-perlawanan ini sebaik mungkin bagi menyemarakkan lagi bola sepak tempatan.”

Presiden Malaysian Football League (MFL), Dato’ Ab Ghani Hassan berkata: “Hubungan sukan bola sepak dengan syarikat televisyen tempatan sentiasa memiliki hubungan cukup istimewa sejak daripada zaman dahulu lagi. Sudah pasti MFL mengalu-alukan kedatangan TV9 sebagai Rakan Penyiar siaran langsung Liga Malaysia pada tahun ini. Apa yang MFL harapkan sokongan teguh daripada penaja, penyokong dan rakan penyiar akan terus memberikan nilai-nilai kepada Liga Malaysia di mana Liga Malaysia adalah liga kita bersama.”

Anand Vijayan selaku Ketua Pegawai Komersial TM

Perlawanan antara Terengganu FC dan Johor Darul Ta’zim akan memulakan liputan Liga Super 2022 TV9 pada hari Rabu, 10 Ogos, jam 8:45 malam. Kuala Lumpur City FC lwn Negeri Sembilan FC akan menyusul pada hari Khamis, 18 Ogos, jam 8 malam. Perlawanan kompetitif yang akan datang melibatkan pasukan kegemaran anda akan diumumkan melalui media sosial TV9.

Pastikan anda menyokong pasukan kegemaran anda apabila mereka disiarkan di TV9! Pasukan manakah yang akan memenangi kejuaraan Liga Super Malaysia tahun ini?

Jangan terlepas kemas kini terkini mengenai perlawanan hebat Liga Super! Untuk butiran lanjut dan kemas kini terkini mengenai rancangan TV9, layari http://www.xtra.com.my/ atau ikuti TV9 Malaysia di Facebook, Instagram, Twitter, dan TikTok di @TV9Malaysia.

CATEGORIES
Share This